Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Павло Кириленко вручив нагороди провідним спортсменам та тренерам Донецької області

2 серпня в Краматорську, у конференц-залі Донецької облдержадміністрації, відбулась урочиста зустріч голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка з провідними спортсменами та тренерами регіону.

Очільник Донеччини вручив сертифікати на отримання одноразових грошових винагород, Листи подяки облдержадміністрації, посвідчення про присвоєння спортивних звань та відзнаки за успішні виступи на міжнародних змаганнях.

«Приємно відзначити, що спортсмени та тренери з Донецької області відомі далеко за межами України. У 2019 році станом на сьогодні в скарбничці регіону – понад 2700 медалей різного ґатунку, серед яких 282 міжнародні нагороди, і 126 золотих. Цього літа атлети з Донеччини стали володарями «золота» на Європейських іграх у Мінську та Всесвітній Універсіаді в Неаполі. Переконаний, що ваші досягнення є гарним прикладом та стимулом для спортсменів-початківців. Від себе особисто та від імені Донецької облдержадміністрації хочу подякувати вам за важку щоденну наполегливу працю, за високі результати та відданість спорту. Запевняю, що обласна влада і надалі підтримуватиме вас на шляху до спортивних вершин – заради спортивної слави України», - наголосив Павло Кириленко, звертаючись до присутніх.

Нагадаємо, за перемогу та призові місця на міжнародних змаганнях спортсмени і тренери Донеччини відзначаються одноразовими грошовими винагородами, крім того, 70 перспективних атлетів (40 – з олімпійських видів спорту, 15 – з неолімпійських видів спорту, 15 – з видів спорту серед осіб з інвалідністю) отримують щомісячні стипендії. Станом на сьогодні за 2019 рік з обласного бюджету виплачено грошові винагороди на загальну суму 821,5 тис. грн., стипендії – на суму 4,177 млн. грн.

 

За підсумками червня 2019 року відзнаки «Кращий спортсмен та тренер місяця Донецької області» з олімпійських видів спорту та сертифікати на виплату одноразової грошової винагороди отримали: Олексій Поздняков, чемпіон ІІ Європейських ігор 2019 року в змішаній комбінованій естафеті переслідування та в командних змаганнях з легкої атлетики, і його наставник, заслужений тренер України з легкої атлетики Михайло Марченко.

 

За підсумками успішних виступів на міжнародних змаганнях у 2019 році сертифікатами на виплату одноразової грошової винагороди відзначені:

- Аліна Логвиненко – переможниця II Європейських ігор 2019 року в командних змаганнях з легкої атлетики;

- Олена Чумак – тренер переможниці ІІ Європейських ігор з легкої атлетики Аліни Логвиненко;

- Тетяна Серорез – тренер чемпіона ІІ Європейських ігор з легкої атлетики Сергія Смелика;

- Леон Білицький – дворазовий срібний та бронзовий призер чемпіонату Європи-2019 з гирьового спорту серед чоловіків;

 
 

- Станіслав Данічев – срібний призер Кубку світу-2019 з кікбоксингу WAKO у розділі фул-контакт;

- Іван Усюкін – чемпіон Європи з таеквон-до (ІТФ) серед дорослих (командно-силовий тест);

- Сергій Мартинов – керівник філії громадської організації «Федерація Таеквон-до І.Т.Ф. України» у Донецькій області, особистий тренер Івана Усюкіна;

- Ігор Ярмонов – чемпіон світу 2019 року з шахів серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату;

 
 

- Олександр Кузнецов – бронзовий призер чемпіонату світу-2019 з баскетболу серед спортсменів з вадами слуху;

- Тетяна Бакланова – срібний призер особистого чемпіонату Європи-2019 з шахів серед спортсменів з вадами слуху;

- Данило Самороков – чемпіон Європи 2019 року з легкої атлетики серед спортсменів з вадами слуху в метанні молота, рекордсмен Європи серед юніорів;

- Римма Філімошкіна – срібна призера чемпіонату Європи 2019 року з легкої атлетики серед спортсменів з вадами слуху в метанні молота;

- Наталія Урсуленко – дворазова срібна призера чемпіонату Європи-2019 з легкої атлетики серед спортсменів з вадами слуху (метання диску, штовхання ядра);

- Юрій Ревенко – тренер з легкої атлетики Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт», особистий тренер Наталії Урсуленко;

- Наталя Василенко – заслужений тренер України з легкої атлетики серед спортсменів з вадами слуху, особистий тренер Наталії Урсуленко, Римми Філімошкіної, Данила Саморокова.

 
 
 

Листом подяки Донецької облдержадміністрації за високі спортивні досягнення та зайняте І місце на чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед юніорів (потрійний стрибок) відзначений Артем Коноваленко, нагороду отримала його особистий тренер Тетяна Серорез.

За високі спортивні досягнення та зайняті призові місця на Всесвітніх іграх з єдиноборств серед школярів «Combat Games 2019» Листи подяки Донецької облдержадміністрації отримали: Іван Цибанев – переможець змагань з греко-римської боротьби, Гліб Фірсов – срібний призер змагань з греко-римської боротьби, Данило Кочетков – бронзовий призер змагань з дзюдо, Віталій Іванисенко – тренер-викладач з дзюдо обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи, особистий тренер Данила Кочеткова.

 
 

За спортивні досягнення та участь у фінальних змаганнях ХV літнього Європейського юнацького олімпійського фестивалю Лист подяки Донецької облдержадміністрації вручено 15-річній спортсменці з легкої атлетики Дар’ї Озеряновій, яка посіла 4 місце в змаганнях у стрибках у висоту.

За підсумками успішних виступів на ХХХ Всесвітній літній Універсіаді 2019 року пам’ятними сувенірами нагороджені: Анастасія Голєнєва та Марія Миколенко – переможниці ХХХ Всесвітньої літньої Універсіади-2019 у жіночій естафетній команді 4x400 м, Юлія Чумаченко – переможниця ХХХ Всесвітньої літньої Універсіади-2019 у стрибках у висоту, Вадим Чумаченко – тренер-викладач відділення легкої атлетики школи вищої спортивної майстерності, особистий тренер Юлії Чумаченко.

Посвідчення про присвоєння спортивного звання «Майстер спорту України міжнародного класу» спортсменці відділення легкої атлетики школи вищої спортивної майстерності, неодноразовій чемпіонці України, переможниці та призерці міжнародних турнірів Вікторії Ткачук отримала її особистий тренер Олена Чумак.

Спортивний костюм та посвідчення «Спортсмен-інструктор Донецької обласної штатної спортивної команди резервного спорту» Павло Кириленко вручив Марині Алєксандровій – дворазовій срібній призерці чемпіонатів України та бронзовій призерці Кубку України 2019 року з важкої атлетики.

 
 

Посвідчення про присвоєння спортивного звання «Кандидат у майстри спорту України з кінного спорту» отримали призерки чемпіонату України з виїздки Юлія Моргун та Софія Круглікова.

Після урочистої церемонії нагородження слово-відповідь взяв заслужений тренер України з легкої атлетики, тренер-викладач відділення легкої атлетики школи вищої спортивної майстерності Михайло Марченко.

«Ми завжди відчуваємо вашу підтримку, і це позначається на результатах. Вони вагомі, і ми на цьому не зупиняємося, – запевнив Михайло Марченко, особистий тренер майстрів спорту Олексія Позднякова, Марії Миколенко, Анни Красуцької. – У народі кажуть: не хлібом єдиним живе людина. Дійсно, важко визначитись, що є більш цінним: фінанси на підготовку до змагань чи добре слово. Я вдячний за цей захід, за повідомлення на сторінці в соціальній мережі про наші досягнення, за телефонні дзвінки з щиросердною дякою за працю. Ми постараємось не підвести і гідно представити Україну і Донецьку область на Олімпійських іграх».

Виступили також спортсмени: заслужений майстер спорту України з легкої атлетики Аліна Логвиненко, кандидат у майстри спорту України з легкої атлетики Дар’я Озерянова, майстер спорту України міжнародного класу з гирьового спорту Леон Білицький. Розповіли про свої перемоги на нещодавніх змаганнях міжнародного рівня та подякували за постійну підтримку облдержадміністарції і управлінню фізичної культури та спорту.

 
 

Начальник управління Володимир Мицик висловив вдячність спортсменам, тренерам і керівникам органів місцевого самоврядування: «Результат нашої системної співпраці є, але повірте, що можемо зробити ще більше і краще. І, сподіваюсь, що наші спортсмени спроможні на найвищі результати. Разом із Павлом Олександровичем ми працюємо над тим, щоб найтитулованішим і найдосвідченішим спортсменам надати житло. У цьому напряму є позитивний рух, і протягом місяця-півтора буде придбано перші квартири. Користуючись нагодою, звертаюсь до Маріуполя: ми чекаємо пропозицій щодо ваших кандидатів на придбання житла. Кожен з вас, спортсмени, так само є претендентом, тому тренуйтесь і перемагайте!».

Більше світлин з заходу – на нашій сторінці у Facebook: www.facebook.com/sportdonoda (альбом - за посиланням).

02.08.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах