Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Легкоатлети Донеччини з вадами слуху здобули 4 медалі на чемпіонаті Європи в Бохумі

З 22 по 28 липня в місті Бохум (Німеччина) відбувся X чемпіонат Європи з легкої атлетики серед спортсменів з вадами слуху, який зібрав команди з 27-ми країн.

Від збірної України виступили 26 атлетів, серед яких 5 чоловік представили Донецьку область і місто Маріуполь: заслужені майстри спорту Наталія Урсуленко та Римма Філімошкіна, майстер спорту міжнародного класу Євген Полухін, майстри спорту Данило Самороков та Ірина Раєвська. До української скарбнички, яка всього поповнилась на 27 медалей, чотири нагороди принесли спортсмени Донеччини.

Данило Самороков дебютував на змаганнях такого рівня та відразу виборов «золото». Більше того, із першої ж спроби він встановив рекорд світу з метання молота серед юніорів – 61.84 м.

Володаркою двох срібних медалей стала Наталія Урсуленко – у метанні диску з результатом 46 м 30 см і в штовханні ядра з результатом 14.06 м.

Римма Філімошкіна підтвердила статус однієї з найсильніших спортсменок з метання молота – з результатом 61.08 м вона піднялась на другу сходинку п’єдесталу пошани, поступившись іншій українці Юлії Кисильовій (61.45 м).

Четвертою в метанні молота (49.20 м), шостою в метанні списа (18.13 м) та сьомою в штовханні ядра (8.35 м) була Ірина Раєвська.

Євген Полухін посів четверте місце в метанні молота (53.57 м) та сьоме місце в метанні диску (29.90 м).

Підготували атлетів Донецької області заслужені тренери України Наталія Василенко та Юрій Ревенко.

 
 
 
29.07.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах