Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Легкоатлетки Донецької області здобули два «золота» на Всесвітній Універсіаді в Неаполі

З 2 по 14 липня в італійському місті Неаполь відбулась ХХХ Літня Універсіада-2019, у рамках якої близько 8000 студентів-спортсменів із 170 країн розіграли 250 комплектів нагород у 18 видах спорту.

У складі збірної України від Донецької області виступили 6 спортсменів, які здобули 2 золоті нагороди.

Переможницею в стрибках у висоту стала Юлія Чумаченко, майстер спорту України міжнародного класу, підопічна тренера Вадима Чумаченка, студентка Тернопільського національного економічного університету. Юлія в останній шостій спробі повторила свій особистий рекорд – 1,94 м, що дозволило їй обійти співвітчизницю Ірину Геращенко та німкеню Імке Оннен, які подолали 1,91 м та посіли відповідно друге та третє місця.

На найвищу сходинку п’єдесталу також піднялися майстри спорту України з легкої атлетики Марія Миколенко (підопічна заслуженого тренера України Михайла Марченка, студентка Сумського державного університету) та Анастасія Голєнєва (студентка Національного університету фізичного виховання і спорту України). У складі жіночої естафетної команди 4x400 м разом із Катериною Климюк та Тетяною Мельник вони показали час 3:30.82, що на 1,81 секунду швидше, ніж у найближчих переслідувачок зі збірної Мексики (3:32.63).

Відзначимо, що в змаганнях з бігу на 400 метрів з бар’єрами Марія Миколенко фінішувала з найкращим результатом сезону – 56,55 с, але це дозволило посісти їй лише 4 місце, поступившись 0.42 секунд бронзовій призерці з Норвегії.

Ще одна вихованка заслуженого тренера України Михайла Марченка, студентка Сумського державного університету Анна Красуцька у фіналі змагань з потрійного стрибка стала п’ятою з результатом 13,56 м.

За підсумками ХХХ Літньої Універсіади в Неаполі збірна України здобула 20 медалей (6 золотих, 7 срібних та 7 бронзових) та посіла 11 місце в загальнокомандному заліку. У змаганнях серед легкоатлетів українці стали другими серед усіх команд-учасниць, пропустивши вперед тільки представників Японії.

 

 
 

Фото – КФВС МОН, Руслан Гурневич, Микола Моторний

15.07.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах