Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Олексій Поздняков у складі естафетної команди України здобув «золото» II Європейських ігор

23 червня в Мінську (Республіка Білорусь) у рамках ІІ Європейських ігор розпочалися змагання з легкої атлетики, під час яких спортсмени розіграли нагороди в особистих видах та естафетах.

Зазначимо, що легкоатлетичний турнір проходить за форматом DNA (Dynamic New Athletics – динамічна нова легка атлетика), який передбачає участь 24 команд. Згідно з місцями, які команди посіли на командному чемпіонаті Європи-2017, організатори розділили їх на чотири матчі, по шість команд у кожному. Українці виступали у четвертому, заключному, де їх суперниками стали болгари, данці, іспанці, португальці та турки. За кожний виступ атлет або естафетна команда отримувала очки – 12 за перемогу, 10 за друге місце, 8 за третє і так далі.

Від Донецької області в складі національної команди виступили два легкоатлети: 32-річний майстер спорту України міжнародного класу Сергій Смелик, представник міста Бахмут, та 24-річний майстер спорту України Олексій Поздняков, представник міста Дружківка.

Сергій у змаганнях з бігу на 100 м серед чоловіків з результатом 10.55 секунд фінішував третім, завдяки чому приніс у скарбничку збірної 8 очок.

Увінчувала легкоатлетичний турнір гонка переслідування (естафета 800-600-400-200 м), участь у якій брали змішані команди – по дві жінки і два чоловіки в кожній. Команди стартували з часовим гандикапом за системою Гундерсона: лідер після восьми видів програми (біг 100 м (чоловіки), стрибки в довжину (жінки), біг 100 м (жінки), метання спису (жінки), змішана естафета 4x400 м), біг з бар’єрами 110 м (чоловіки), стрибки у висоту (чоловіки), біг з бар’єрами 100 м (жінки) стартувала під постріл стартера, решта – із затримкою в 0,33 секунди за кожне очко програшу лідеру.

Лідерами в четвертому матчі з результатом 76 очок виявились українці, і перевага, здобута в попередніх видах легкоатлетичних змагань, допомогла їм показати в останній естафеті кращий час серед суперників – 4.25,02 хв. До цього ж, цей результат виявився ліпшим серед переможців інших трьох матчів (Чехія – 4:30.92, Німеччина – 4:33.63 хв., Росія – 4:36.66 хв.) та приніс нашим атлетам нагороди найвищого ґатунку.

Володарями «золота» у змішаній комбінованій естафеті стали: представник Донеччини Олексій Поздняков, який біг третій етап на 400 м, а також Євген Гуцол (800 м), Ольга Ляхова (600 м) та Яна Качур (200 м).

Зазначимо, що вигравши гонку переслідування, а з нею і матч, збірна України напряму вийшла до півфіналу, оминувши боротьбу у чвертьфіналі. Півфінальні змагання відбудуться 26 червня. А фінал, за підсумками якого буде вручено останній, десятий, комплект нагород найсильнішим командам, пройде 28 червня.

* Детальніше ознайомитися з форматом DNA можна за посиланням: http://uaf.org.ua/images/doc/DNA.docx

24.06.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах