Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Легкоатлет Донеччини Артем Коноваленко – чемпіон Європи серед юніорів у потрійному стрибку

18-21 липня в місті Бурос (Швеція) відбувся юніорський чемпіонат Європи з легкої атлетики, де від України виступили 45 спортсменів.

До складу національної збірної увійшли два атлети Донеччини: представник Бахмута Артем Коноваленко, спортсмен-інструктор Донецької обласної штатної команди резервного спорту на 2019 рік (потрійний стрибок), та Олександр Романовський з Маріуполя (штовхання ядра).

Стрибок на 16,23 метри у кваліфікації дозволив Артему з першої спроби вийти у фінал, де спортсмен додав ще 27 см! Там кращою для Коноваленка стала четверта спроба – 16,50 метрів, що є його новим особистим рекордом (до цього було 16,30 м), а також найкращим результатом сезону U20 у Європі. Друге місце посів представник Білорусі Марк Мажейка (16,22), третє – Андреас Пантаціс із Греції (16,08).

«Я був хворим, та навіть попри це змагання були приємними і нескладними. Я щасливий з того, що встановив особистий рекорд і поліпшив найкращий результат юніорського сезону в Європі. Дощ не збив мене з пантелику. Навпаки, він став додатковим поштовхом. На юнацькому чемпіонаті світу у Найробі я також показав свій кращий результат під дощем», - сказав Артем Коноваленко у коментарі організаторам.

Другий представник Донеччини Олександр Романовський у кваліфікації зі штовхання ядра продемонстрував свій особистий рекорд – 18 м 98 см. Проте у фіналі, на жаль, не зміг його повторити – 17 м 53 см і лише 12 місце.

Додамо, що медаль Коноваленка стала шостою для збірної України в Швеції. Раніше метальники молота Михайло Кохан і Валерія Іваненко, а також стрибунка у висоту Ярослава Магучіх здобули «золото», тоді як стрибун у висоту Олег Дорощук та стрибун з жердиною Ілля Кравченко – «срібло».

22.07.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах