Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорську вручили нагороди кращим спортсменам і тренерам Донецької області

24 грудня в Краматорську відбулася урочиста зустріч керівництва облдержадміністрації з провідними спортсменами та тренерами регіону з видів спорту.

Заступник голови облдержадміністрації Вадим Філашкін вручив почесні грамоти та подяки Міністерства молоді та спорту України, почесні грамоти та подяки облдержадміністрації, листи подяки облдержадміністрації, посвідчення про присвоєння спортивних звань, сертифікати на отримання одноразових грошових винагород, відзнаки «Кращий спортсмен та тренер місяця», «Кращий спортсмен та тренер 2019 року».

«Донецька облдержадміністрація і особисто очільник регіону Павло Кириленко приділяють значну увагу питанням розвитку спорту. 70 спортсменів отримують щомісячну стипендію, атлети та їх наставники за досягнення на міжнародній арені заохочуються одноразовими грошовими винагородами. Більше того, з наступного року стипендії отримуватимуть і наші тренери. У 2019 році ми першими в Україні реалізували проєкт щодо здійснення адресних виплат для придбання житла спортсменам і тренерам на умовах співфінансування: 50% – з обласного бюджету, 50% – з місцевих бюджетів (цьогоріч долучились міста Бахмут, Дружківка, Краматорськ, Маріуполь, Слов’янськ, Торецьк та Покровський район). Сподіваємось, що така підтримка стане гарним стимулом до нових спортивних здобутків Донецької області», – наголосив Вадим Філашкін, звертаючись до присутніх.

«Задля того, щоб наші спортсмени і тренери змогли отримати адресні виплати для придбання житла, було розроблено спеціальний механізм, затверджено Положення. І в 2019 році програма охопила 12 атлетів та 2 наставників, загальна сума виплат склала близько 7 млн. грн. Стипендії, винагороди, підтримка новоствореної Донецької обласної штатної команди резервного спорту, – усе це спрямовано на примноження славних спортивних традицій Донеччини та України. У бюджеті на 2020 рік вже передбачено гідні виплати переможцям та призерам Олімпійських та Паралімпійських ігор у Токіо, тому чекатимемо наших спортсменів із медалями», – зазначив начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

 
 

Щиру вдячність за умови, що створені сьогодні для атлетів і тренерів Донеччини, висловили представники спортивної еліти регіону.

«Всебічна допомога з боку Донецької облдержадміністрації дійсно надихає на нові перемоги, дозволяє більш якісно підготуватися до міжнародних змагань. Як головний підсумок такої підтримки – мені вдалося здобути для Донеччини та України олімпійську ліцензію, і завдяки цьому я вже можу планомірно готуватися до Ігор 2020 року в Токіо. Бажаю, щоб якомога більше спортсменів Донецької області вибороли ліцензії та гідно представили свій регіон на головних спортивних стартах чотириріччя», – сказав заслужений майстер спорту України з боротьби вільної, володар ліцензії на участь у Олімпійських іграх 2020 року Олександр Хоцянівський.

«На Донеччині склалася прекрасна команда, яка виконує великий обсяг роботи щодо розвитку спорту як пріоритетного напрямку. Зокрема, новозбудована сучасна інфраструктура спрямована на популяризацію масового спорту, і це дуже важливо: здорові діти – здорова нація, майбутнє нашої країни», – відзначив заслужений майстер спорту України зі скелелазіння Даниїл Болдирев.

 

«Дуже приємно знаходитися в колі спортсменів високого класу, тренерів з великої літери, і людей, які все для цього роблять. Повторюсь: керівництво Донецької області створює максимально комфортні умови, для того щоб прізвища наших атлетів лунали на міжнародних аренах. Така значна підтримка дуже ціниться в регіоні, і про неї із захопленням говорять у інших областях», – наголосив тренер-викладач відділення боксу школи вищої спортивної майстерності Ярослав Підмастерчик.

«На жаль, багато людей не розуміють, що успіх спортсмена – це результат роботи великого механізму: він складається з щоденної праці багатьох професіоналів свої справи, яких не видно не змаганнях. Особливо хочу подякувати обласному лікарсько-фізкультурному диспансеру, який надає спортсменам безцінну допомогу в реабілітації. У 2019 році здійсненням моєї мрії стало надання адресної виплати для придбання будинку – за це я щиро вдячний керівництву Донецької облдержадміністрації, управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації, Краматорської міської ради. Ваша підтримка стимулює досягати все більших висот!» – зазначив заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу Олексій Бичков.

«Коли ми спілкуємося з тренерами та спортсменами інших регіонів України, вони висловлюють добру заздрість тим умовам, які створені на Донеччині. Так, у місті Бахмут ми маємо сучасну легкоатлетичну базу. На обласному рівні ми маємо і моральну, і суттєву матеріальну допомогу. А Ваша підтримка – наша перемога!» – запевнив заслужений тренер України з легкої атлетики серед спортсменів з інвалідністю В’ячеслав Понька.

 
 

Після слів привітання та перегляду відеоролику про досягнення спортсменів, які завітали на зустріч, відбулася урочиста церемонія нагородження.

Лист подяки облдержадміністрації за вагомий особистий внесок у розвиток футболу у Донецькій області та з нагоди успішного виступу на чемпіонаті України з футболу серед команд «Всеукраїнської Футбольної Ліги учасників АТО» на Кубок Героїв АТО отримав військовий комісар Донецького обласного військового комісаріату Олександр Сергєєв.

Почесними грамотами Міністерства молоді та спорту України нагороджено заслуженого майстра спорту України з боротьби вільної Олександра Хоцянівського та заслуженого майстра спорту України з боротьби греко-римської Олександра Чернецького.

Подяку Міністерства молоді та спорту України висловлено тренеру-викладачу відділення боксу школи вищої спортивної майстерності Ярославу Підмастерчику.

 
 

Почесні грамоти Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін вручив заслуженому тренеру України з тхеквондо (ВТФ), тренеру-викладачу відділення тхеквондо (ВТФ) школи вищої спортивної майстерності Юрію Бірюкову та тренеру-викладачу відділення водного поло школи вищої спортивної майстерності Олександру Дзержинському.

Подяку Донецької облдержадміністрації висловлено майстру спорту України з боксу, бронзовому призеру чемпіонату Європи з боксу серед чоловіків до 22 років Ростиславу Білостоцькому. Подяку Донецької облдержадміністрації та посвідчення майстра спорту України міжнародного класу з боксу отримав Дмитро Рибалко, також бронзовий призер чемпіонату Європи з боксу серед чоловіків до 22 років.

 
 

Листами подяки Донецької облдержадміністрації нагороджено заслуженого майстра спорту України з плавання, Героя України Віктора Смирнова, заслуженого майстра спорту України зі скелелазіння Даниїла Болдирева, тренера-викладача відділення боксу школи вищої спортивної майстерності Анатолія Переяслова.

Сертифікат на виплату одноразової грошової винагороди та посвідчення «Заслужений майстер спорту України» вручено чемпіону світу з боротьби самбо серед чоловіків 2019 року Владиславу Руднєву.

 
 

Відзнаку «Кращий спортсмен Донецької області з олімпійських видів спорту» за підсумками листопада 2019 року, одноразову грошову винагороду та посвідчення «Майстер спорту України міжнародного класу» отримав бронзовий призер чемпіонату світу з греко-римської боротьби серед спортсменів до 23 років Максим Євтушенко. Відзнаку «Кращий тренер Донецької області з олімпійських видів спорту» за підсумками листопада 2019 року та одноразову грошову винагороду отримав наставник Максима – заслужений тренер України Олег Євтушенко.

 

Відзнаки «Кращий спортсмен» та «Кращий тренер» Донецької області з неолімпійських видів спорту за підсумками жовтня 2019 року, сертифікати на виплату одноразової грошової винагороди отримали срібна призерка чемпіонату світу з кікбоксингу WAKO серед дорослих Уляна Міщенко та її особистий тренер Руслан Осіпов.

 

Відзнаки «Кращий спортсмен» та «Кращий тренер» Донецької області з неолімпійських видів спорту за підсумками листопада 2019 року, а також за підсумками всього 2019 року, сертифікати на виплату одноразової грошової винагороди отримали заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу, володар трьох золотих та срібної медалей чемпіонату світу серед дорослих, рекордсмен світу в сумі триборства Олексій Бичков та його особистий тренер Альона Бичкова.

 

Відзнаками «Кращий спортсмен» та «Кращий тренер» Донецької області в категорії «Види спорту серед осіб з інвалідністю» за підсумками 2019 року нагороджено майстра спорту України міжнародного класу з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, переможця та призера чемпіонату світу, рекордсмена світу Андрія Трусова та його особистого наставника, заслуженого тренера України Андрія Казначеєва.

 

Також сертифікати на виплату одноразової грошової винагороди за успішні виступи на міжнародних змаганнях восени 2019 року отримали:

- Леон Білицький – майстер спорту України міжнародного класу з гирьового спорту, переможець та призер чемпіонату світу з гирьового спорту серед дорослих;

- Андрій Шевченко – майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, бронзовий призер чемпіонату світу серед дорослих;

- Олександр Рубець – майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфитнгу, переможець та бронзовий призер чемпіонату світу серед дорослих, та його особистий наставник, заслужений тренер України, президент федерації пауерліфтингу Донецької області Іван Збандут;

- Владислав Гіда – майстер спорту України з кікбоксингу WAKO, срібний призер чемпіонату світу з кікбоксингу WAKO серед дорослих, та його особистий тренер Артем Дріга;

- Юлія Павленко – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, срібна призерка чемпіонату світу з легкої атлетики серед спортсменів з вадами зору, та її особистий наставник, заслужений тренер України В’ячеслав Понька;

- Ганна Терещенко – майстер спорту України міжнародного класу з ушу, бронзова призерка чемпіонату світу з ушу серед дорослих у командних змаганнях, та її особистий наставник, заслужений тренер України Віталій Болдирєв.

 
 
 
 
 

На завершення заходу начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик презентував десятки кращих спортсменів та тренерів області з олімпійських, неолімпійських видів спорту, видів спорту серед осіб з інвалідністю (за рейтингом, який складався за підсумками виступу атлетів на офіційних всеукраїнських та міжнародних змаганнях).

 
 
 

Більше світлин з заходу – на нашій сторінці у Facebook: http://www.facebook.com/sportdonoda (альбом - за посиланням)

25.12.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах