Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Максим Євтушенко – бронзовий призер чемпіонату світу U23 з греко-римської боротьби

З 28 жовтня по 3 листопада в столиці Угорщини Будапешті відбувся чемпіонат світу зі спортивної боротьби серед спортсменів до 23-х років. Кращі з кращих визначали володарів нагород на килимах спортивного комплексу «Ludovika Arena».

До складу збірної команди України з греко-римської боротьби від Донецької області увійшли два спортсмени: Геннадій Завертайло з Маріуполя (вагова категорія 55кг) та Максим Євтушенко з Краматорська (вагова категорія 72 кг). На жаль, Геннадій не потрапив до вирішальних сутичок, а ось Максим під керівництвом свого батька і тренера Олега Євтушенка став бронзовим призером.

Нелегкий жереб випав 22-річному краматорчанину – усі лідери опинилися в його половині турнірної сітки. У кваліфікації Євтушенко здобув перемогу з рахунком 5-1 над єгиптянином Хассаном Мохамедом, призером чемпіонату світу. Далі в 1/8 та 1/4 фіналу наш борець виграв у представника Білорусі Азамата Тахоєва (4-0) та серба Алекса Ерскі (3-1). У півфіналі Максим, на жаль, з рахунком 2-6 поступився Мохаммадрезу Абдолхаміду Гераї з Ірану – чемпіону Азії-2019 і майбутньому переможцю цієї вагової категорії.

У сутичці за «бронзу» суперником Євтушенка став п’ятиразовий чемпіон Європи, чемпіон світу Рамаз Зоідзе з Грузії. Програючи 0-3 після першого періоду, спортсмену Донецької області вдалося проявити характер та довести поєдинок до перемоги 4-3.

 

 
 
 
 
04.11.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах