Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Паралімпійців Донеччини відзначено державними нагородами за успішний виступ на Іграх у Токіо

17 вересня Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою зустрівся зі спортсменами української збірної – чемпіонами та призерами ХVI літніх Паралімпійських ігор у Токіо і відзначив їх державними нагородами.

Під час урочистостей, які відбулися на арені НСК «Олімпійський» у Києві, Глава держави нагадав, що п’ять тижнів тому Україна проводжала паралімпійців на змагання в Токіо, а сьогодні щиро вітає з поверненням додому з потужними перемогами.

Президент зауважив, що до національної збірної України на Паралімпійських іграх у Токіо увійшли спортсмени практично з кожного регіону. Вони здобули 98 нагород, найбільше – 20 медалей – завоювали представники Дніпропетровщини, на другому місці – спортсмени Донецької області, які вибороли 15 нагород (2 золоті, 8 срібних, 5 бронзових).

«За кожною медаллю стоять тренери, лідери, лікарі, помічники і ще багато інших важливих людей. Тож нашу збірну реально представляли спортсмени з 24 областей України та Автономної Республіки Крим», – зазначив Володимир Зеленський.

Він також додав, що половина спортсменів цьогорічної збірної України вперше була на Паралімпіаді. Але здолавши хвилювання і страх, 18 атлетів-дебютантів здобули майже 30 медалей. А взаємна підтримка серед українських паралімпійців допомогла розкрити потенціал, і кожен другий спортсмен завоював медаль.

«Ваша душа – це ваша сила. Ви рекордсмени. І супермени. У вас немає вад. У вас є суперздібність. Ви не бачите тільки перешкод. І бачите ціль. Ви не чуєте злобу критиків, а слухаєте голос вашого серця. Ви не стоїте на місці, ви рухаєтеся тільки вперед. Ви показали: коли українці починають щось 24 серпня – це буде великим успіхом», – сказав Володимир Зеленський.

 
 

Указом Президента України №470/2021 від 16.09.2021 «Про відзначення державними нагородами України», за значний особистий внесок у розвиток паралімпійського руху, досягнення високих спортивних результатів на XVI літніх Паралімпійських іграх у місті Токіо (Японія), виявлені самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету, відзначені 8 спортсменів Донецької області:

- орденом «За заслуги» І ступеня – Єгор Дементьєв, дворазовий срібний та бронзовий призер з велосипедного спорту;

- орденом «За заслуги» ІІ ступеня – Віктор Смирнов, срібний призер з плавання;

- орденом «За заслуги» ІІІ ступеня – Андрій Трусов, дворазовий чемпіон, триразовий срібний та бронзовий призер з плавання; Василь Крайник, бронзовий призер з плавання;

- орденом «За мужність» ІІ ступеня – Микола Жабняк, срібний призер з легкої атлетики;

- орденом княгині Ольги ІІІ ступеня – Юлія Павленко, бронзова призерка з легкої атлетики;

- медаллю «За працю і звитягу» – Сергій Кліпперт, срібний призер з плавання; Ярина Матло, бронзова призерка з плавання.

За значний особистий внесок у розвиток паралімпійського руху, підготовку спортсменів міжнародного класу, забезпечення високих спортивних результатів національною паралімпійською збірною командою України на XVI літніх Паралімпійських іграх, державні нагороди отримали 4 тренери Донецької області:

- орден князя Ярослава Мудрого V ступеня – Андрій Казначеєв, головний тренер національної збірної команди України з плавання, тренер Віктора Смирнова, Андрія Трусова;

- орден «За заслуги» І ступеня – Віктор Лис, тренер Миколи Жабняка;

- орден «За заслуги» ІІ ступеня – Вячеслав Понька, тренер Юлії Павленко;

- медаль «За працю і звитягу» – Світлана Казначеєва, старший тренер національної збірної команди України з плавання, тренер Віктора Смирнова, Андрія Трусова.

 

Фото - www.president.gov.ua

20.09.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах