Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Сергій Кліпперт та Андрій Трусов – срібні призери Паралімпійських ігор-2020 з плавання

Третій день Ігор XVI Паралімпіади в столиці Японії Токіо виявився «срібним» для плавців Донецької області. 27 серпня нагороди до скарбнички команди України принесли два спортсмени зі Слов’янська, вихованці заслужених тренерів України Світлани та Андрія Казначеєвих.

32-річний Сергій Кліпперт став автором історичної ювілейної медалі – 500-ї за весь час виступів української збірної на Паралімпійських іграх. У плаванні на дистанції 100 метрів на спині серед спортсменів з порушеннями зору (клас S12) він показав другий результат – 1:00.71 хвилина, поступившись лише представнику Азербайджану Раману Салею (1:00.30). Відзначимо, що для Кліпперта паралімпійська медаль є 13-ю в кар’єрі: він – дворазовий чемпіон, а також срібний призер Ігор 2004 року, дворазовий срібний та чотириразовий бронзовий призер Ігор 2008 року, дворазовий бронзовий призер Ігор 2012 року, чемпіон Ігор 2016 року.

21-річний Андрій Трусов, дебютант Паралімпійських ігор, посів друге місце на дистанції 200 метрів комплексним стилем серед плавців з порушенням опорно-рухового апарату (клас SМ7). Спортсмен Донеччини показав дуже гідний час – 2:29.99 хвилини, але на фініші з новим світовим паралімпійським рекордом (2:29.01) його випередив Марк Маляр з Ізраїлю.

Таким чином, третій день Ігор у Токіо-2020 представники Донецької області завершили з чотирма нагородами в активі: раніше бронзовими медалями відзначилися легкоатлетка Юлія Павленко (в стрибках у довжину) та велосипедист Єгор Дементьєв (трек, гонка переслідування на 4000 метрів).

Фіналістами змагань 27 серпня стали ще три паралімпійці Донеччини. За крок від нагород зупинились, посівши 4 місця, плавець Ярослав Семененко (50 м батерфляй серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, клас S5) і легкоатлет Микола Жабняк (штовхання ядра серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, клас F37). Плавчиня Ярина Матло фінішувала шостою на 100-метрівці на спині серед спортсменок з порушеннями зору (клас S12).

Нагадаємо, що на XVI Літніх Паралімпійських іграх, які тривають з 24 серпня по 5 вересня, від Донецької області виступають 14 представників 4 видів спорту: плавці Юрій Дворський, Сергій Кліпперт, Олександр Комаров, Василь Крайник, Ярина Матло, Ярослав Семененко, Віктор Смирнов, Андрій Трусов, Данило Чуфаров, легкоатлети Юлія Павленко, Володимир Пономаренко, Микола Жабняк та спортсмен-лідер Вячеслав Понька, велосипедист Єгор Дементьєв, веслувальник Ярослав Коюда.

 

Фото – REUTERS/Marko Djurica

27.08.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах