Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Плавець Андрій Трусов – переможець, рекордсмен світу та призер Паралімпійських ігор-2020

Перше для Донецької області «золото» та третю «бронзу» Ігор XVI Паралімпіади, які тривають у столиці Японії Токіо, 30 серпня здобув майстер спорту України міжнародного класу з плавання Андрій Трусов. Таким чином, загалом у скарбничці нашого регіону за підсумками шести змагальних днів уже 8 нагород.

Фінал 100-метрівки на спині серед плавців з порушенням опорно-рухового апарату (клас S7) 21-річний представник міста Слов’янськ виграв із часом 1 хвилина 8.14 секунди, що є новим світовим рекордом! Трусов випередив Фернандо Карломаньйо з Аргентини (1:08.83), а також Марка Маляра з Ізраїлю (1:10.08), якому українець поступився раніше на дистанціях 200 метрів комплексним стилем та 400 метрів вільним стилем, виборовши срібні нагороди. Підготували Андрія Трусова до змагань заслужені тренери України Андрій та Світлана Казначеєви.

У запливі чоловічої естафети 4x100 метрів Трусов разом із Юрієм Божинським (Полтавська область), Денисом Дубровим (Дніпропетровська область) і Максимом Крипаком (Харківська область) здобули бронзові медалі, із результатом 3:47.40 поступившись збірним Австралії (3:44.31, світовий рекорд) та Італії (3:45.89).

30 серпня фіналістами змагань стали ще три плавці-паралімпійці Донеччини. Представник Маріуполя Ярослав Семененко зупинився за крок від нагород, посівши 4 місце вже втретє на Іграх у Токіо: після особистого запливу на 50 м батерфляєм, а також у естафеті мікст 4х50 м, він не зміг зачепитися за п’єдестал пошани на дистанції 50 м на спині серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату (клас S5). Представник Слов’янська Віктор Смирнов виявився четвертим на 200-метрівці комплексним плаванням серед спортсменів з порушенням зору (клас SM11), з часом 2:28.97 лише на 0,53 секунди поступившись бронзовому призеру Учу Томіта з Японії. Маріуполець Данило Чуфаров показав восьмий результат на дистанції 200 м комплексним плаванням серед спортсменів з порушенням зору (клас SM13).

Нагадаємо, на XVI Літні Паралімпійські ігри, які проходять з 24 серпня по 5 вересня, від Донецької області у складі збірної України поїхало 15 представників 4 видів спорту. Раніше срібними призерами у своїх нозологіях стали плавці Сергій Кліпперт (100 м на спині), Андрій Трусов (200 м комплексним стилем, 400 м вільним стилем), Віктор Смирнов (100 м на спині), бронзовими – легкоатлетка Юлія Павленко (стрибки у довжину) і велосипедист Єгор Дементьєв (трек, гонка переслідування на 4000 метрів).

 
 
 
  
30.08.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах