Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Юлія Павленко здобула для Донеччини першу медаль Паралімпійських ігор-2020

На Іграх XVI Паралімпіади, що тривають у столиці Японії Токіо з 24 серпня по 5 вересня, володарем першої медалі серед спортсменів Донецької області в складі збірної команди України стала Юлія Павленко – майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики із міста Бахмут.

У змаганнях зі стрибків у довжину серед тотально незрячих атлеток (нозологія Т11) Юлія здобула бронзову нагороду. Свій кращий результат під орудою заслуженого тренера України Вячеслава Поньки, який знаходився поруч і здійснював рахунок під час стрибків, наша спортсменка продемонструвала в третій спробі – 4.86 м. Перемогла Сільванія Коста де Олівейра з Бразилії, стрибнувши на 5 метрів, а другою стала Асіла Мірзайорова з Узбекистану (4.91 м).

Зазначимо, що медаль Паралімпійських ігор у Токіо стала першою в спортивній кар’єрі Павленко – на Паралімпіадах 2008, 2012 та 2016 років Юлії не вдалося увійти до числа призерів. Серед її спортивних досягнень – «бронза» чемпіонатів світу 2008, 2013 років, чемпіонату Європи-2009, «срібло» чемпіонату світу-2019, чемпіонату Європи-2012, дворазова переможниця та бронзова призерка чемпіонату Європи-2021. Першим тренером Юлії є Ігор Скирда, вона є вихованкою Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю.

Склад паралімпійської збірної України на Іграх XVI Паралімпіади налічує 146 спортсменів, спортсменів-лідерів та спортсменів-спарингів з 15 видів спорту, серед яких Донецьку область представляють 14 спортсменів та 1 спортсмен-лідер з 4 видів спорту: плавці Юрій Дворський, Сергій Кліпперт, Олександр Комаров, Василь Крайник, Ярина Матло, Ярослав Семененко, Віктор Смирнов, Андрій Трусов, Данило Чуфаров, легкоатлети Юлія Павленко, Володимир Пономаренко, Микола Жабняк та спортсмен-лідер Вячеслав Понька, велосипедист Єгор Дементьєв, веслувальник Ярослав Коюда.

 
 
 
27.08.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах