Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Єгор Дементьєв – бронзовий призер Паралімпійських ігор у Токіо-2020

Другу медаль для Донецької області в складі збірної команди України на Іграх XVI Паралімпіади у Японії здобув заслужений майстер спорту України з велосипедного спорту Єгор Дементьєв.

27 серпня за підсумками змагань на треку в гонці переслідування на 4000 метрів серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату (клас C5) наш велосипедист, який представляє місто Слов’янськ, піднявся на третю сходинку п’єдесталу пошани. У кваліфікації Дементьєв посів 3 місце, а у «бронзовому» фіналі з результатом 4:22.746 переміг француза Кевіна Ле Кунфа. Боротьбу за «золото» виграв ще один француз Доріан Фулон, який випередив австралійця Алістера Донах'ю.

Нагорода Паралімпійських ігор у Токіо стала п’ятою в спортивній кар’єрі Дементьєва – він двічі ставав чемпіоном Паралімпіади в 2012 році у Лондоні і ще двічі – у 2016 році в Ріо-де-Жанейро. Особистим наставником Єгора є його батько, заслужений тренер України Віктор Дементьєв.

Нагадаємо, що на XVI Літніх Паралімпійських іграх, які тривають з 24 серпня по 5 вересня, від Донецької області виступають 14 представників 4 видів спорту: плавці Юрій Дворський, Сергій Кліпперт, Олександр Комаров, Василь Крайник, Ярина Матло, Ярослав Семененко, Віктор Смирнов, Андрій Трусов, Данило Чуфаров, легкоатлети Юлія Павленко, Володимир Пономаренко, Микола Жабняк та спортсмен-лідер Вячеслав Понька, велосипедист Єгор Дементьєв, веслувальник Ярослав Коюда. Володарем першої паралімпійської медалі Токіо-2020 для Донеччини стала Юлія Павленко в стрибках у довжину.

 
 
27.08.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах