Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Визначено попередній перелік спортсменів Донеччини – одержувачів адресної виплати для придбання житла в 2020 році

12 жовтня в місті Краматорськ відбулося чергове засідання обласної комісії з розгляду питань щодо визначення одержувачів адресної виплати для придбання житла серед спортсменів і тренерів.

Відзначимо, що перше таке засідання в 2020 році відбулося 13 березня, а відтермінування реалізації проєкту на осінь було пов’язане з необхідністю внесення змін до розпорядження голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 04.03.2019 № 236/5-19 «Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету, передбачених на здійснення адресних виплат спортсменам та тренерам на території Донецької області для придбання житла на умовах співфінансування з місцевих бюджетів міст (міст обласного значення), районів, об’єднаних територіальних громад області обласному бюджету». Це сталося через зміни в статті 165 Податкового кодексу України, згідно яких адресні виплати виключили з переліку неоподаткованих доходів.

Головував на засіданні заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін. Про кандидатури осіб, які надали пакети документів у відповідь на оголошення від 28 вересня 2020 року, доповіла начальник відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Марина Будовій.

За підсумками обговорення члени обласної комісії ухвалили попередній перелік одержувачів адресної виплати для придбання житла, який включає чотирьох спортсменів: майстра спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, переможця II Європейських ігор 2019 року Сергія Смелика, заслуженого майстра спорту України з вільної боротьби, чемпіонку Європи-2019, срібну призерку чемпіонату світу та перших Всесвітніх пляжних ігор 2019 року, бронзову призерку чемпіонату Європи-2020 Аліну Бережну, майстра спорту України міжнародного класу з греко-римської боротьби, бронзового призера чемпіонату світу серед спортсменів до 23 років Максима Євтушенка, майстра спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, чемпіона світу-2019 серед юніорів, бронзового призера чемпіонату світу-2019 серед чоловіків та рекордсмена світу Костянтина Мусієнка.

Додамо, що для Смелика та Бережної передбачається придбання житла в місті Бахмут, для Євтушенка – у Краматорську, для Мусієнка – у Дружківці. Попередня розрахункова сума коштів адресної виплати зазначеним особам складає 1900773 грн., з яких 50% – за рахунок обласного бюджету, 50% – з місцевих бюджетів. Наступним кроком за процедурою є підтвердження щодо здійснення відповідного співфінансування від міських рад у термін до 21 жовтня.

Нагадаємо, що Донецька область стала першою в Україні, де реалізовано проєкт щодо здійснення адресних виплат для придбання житла спортсменам і тренерам на умовах співфінансування. У 2019 році програма із загальною сумою виплат 6578,1 тис. грн. охопила 12 атлетів та 2 наставників, які святкували новосілля в містах Бахмут, Дружківка, Краматорськ, Маріуполь, Слов’янськ, Торецьк, а також Покровському районі.

 
 
12.10.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах