Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Перемоги та рекорди пауерліфтерів Донеччини на чемпіонаті світу в Канаді

З 26 по 31 серпня в канадському місті Реджайна відбувся чемпіонат світу з пауерліфтингу серед юнаків, дівчат, юніорів та юніорок.

Донецьку область у складі збірної України представили чотири спортсмени – представники Дружківки, Краматорська, а також Мангушського району.

Надуспішним на змаганнях виявився виступ двох дружківчан, вихованців тренера Сергія Федоренка – 18-річної Дар’ї Русаненко та 22-річного Костянтина Мусієнка.

Дар’я здобула звання чемпіонки світу у ваговій категорії до 72 кг серед дівчат, зібравши в сумі триборства новий рекорд України – 542,5 кг. Більше того, у вправі присідання спортсменка послідовно оновила спочатку світовий рекорд у своїй віковій групі – 230,5 кг, а потім і серед юніорок – 240 кг. У жимі лежачи результат 125 кг теж приніс їй малу золоту медаль, а 177,5 кг у становій тязі – малу «бронзу».

Костянтин Мусієнко, виступаючи у ваговій категорії до 93 кг, не перестає дивувати світовий пауерліфтинг «дорослими» рекордами у юніорському віці. Цього разу в жимі лежачи він підкорив 320 кг, перевищивши своє ж досягнення серед чоловіків відкритої вікової групи на 4,5 кг! У присіданні з результатом 370 кг він здобув мале «золото», у тязі з результатом 292,5 кг – малу «бронзу». Таким чином, у сумі триборства Мусієнко зібрав 982,5 кг, оновивши світовий рекорд серед юніорів, який у 2013 році встановив співвітчизник Сергій Білий.

  
 
 

У юніорських змаганнях вагової категорії до 74 кг Донеччину представив 22-річний Владислав Чорний із Мангушського району, вихованець заслуженого тренера України Івана Збандута. У вправах присідання та жим лежачи спортсмен здобув малі золоті медалі, підкоривши 325 кг та 210 кг відповідно. Але в становій тязі, на жаль, не впорався з початковою вагою (285 кг), закінчивши виступ з нульовою оцінкою.

 

У п’ятий день звання чемпіона світу серед юніорів у ваговій категорії до 105 кг здобув 23-річний Данило Ковальов із Краматорська, вихованець бригади тренерів Олексія Бичкова та Альони Бичкової. Наш пауерліфтер суттєво переважав суперників у присіданнях – 350 кг, жимі лежачи – 280 кг, а в тязі зафіксував 317,5 кг, що виявилось на 2,5 кг більше, ніж у срібного призера з Чехії. Зібравши всі малі золоті нагороди, Ковальов піднявся на першу сходинку п’єдесталу в сумі триборства з результатом 947,5 кг.

 

Додамо, що збірна Україна за підсумками командного заліку в Канаді посіла 1 місце серед юніорів та 3 місце серед дівчат. У абсолютному заліку змагань, що вираховується за формулою Уілкса (коефіцієнт відображає співвідношення між власною масою атлета і вагою, яку він подолав), Костянтин Мусієнко виявився кращим серед юніорів, а Дар‘я Русаненко стала другою серед дівчат.

 

Фото - International Powerlifting Federation

02.09.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах