Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Борчиня Аліна Бережна здобула «срібло» перших Всесвітніх пляжних ігор, Маргарита Крилова – у п’ятірці кращих з акватлону

Перші в історії Всесвітні пляжні ігри, місцем проведення яких з 12 по 16 жовтня 2019 року стала столиця Катару Доха, зібрали понад 1360 спортсменів зі всієї планети.

На престижному форумі Україну представили 33 атлети, які виступали в 7 видах спорту та 8 дисциплінах. Серед них у складі збірної були дві спортсменки Донецької області: у змаганнях з акватлону (включає біг та плавання) – 24-річна майстер спорту України з триатлону Маргарита Крилова, підопічна заслуженого тренера України Георгія Драгуляна; у змаганнях з пляжної боротьби – 28-річна заслужений майстер спорту України з боротьби вільної Аліна Бережна (тренер – заслужений тренер України Олександр Веремієнко).

І саме борчині з Донеччини вдалося принести Україні першу історичну медаль Всесвітніх пляжних ігор у Досі. У ваговій категорії до 70 кг Аліна Бережна впевнено подолала груповий турнір, перемігши своїх суперниць зі Сполучених Штатів Америки, Колумбії, Болгарії та Франції, була сильнішою в півфінальній сутичці за румунку. У фіналі українці  протистояла колумбійка Татьяна Рентерія, яку Аліна перемогла раніше на груповій стадії. На жаль, у вирішальній сутичці наша спортсменка поступилася з рахунком 2:3, але стала володаркою срібної нагороди.

«Звичайно, хотілося перемогти, але я рада і «сріблу», – відзначила у коментарі прес-службі НОК України одразу по завершенні фіналу Бережна. – Це безперечно успіх для мене, враховуючи те, що раніше я не мала досвіду виступів у пляжній боротьбі, а часу на підготовку практично не було. У нас тільки закінчився чемпіонат світу, і мені запропонували спробувати свої сили у новому виді. Це цікаво, тож я вирішила, чому б і ні, і у мене непогано вийшло. Моє «срібло» стало першою для України нагородою в історії Всесвітніх пляжних ігор. Цим можна пишатися!».

 
 

Представниці Донецької області в акватлоні Маргариті Криловій  вдалося показати гідний результат за підсумками індивідуальних змагань серед жінок, де спочатку учасниці бігли 2,5 км, надалі долали плавальну дистанцію 750 м, і потім знову бігли 2,5 км. Попри непрості погодні умови (спека, висока вологість повітря), наша спортсменка стала п’ятою з часом 30:34, поступившись чемпіонці з Іспанії майже хвилиною.

 
 

Окрім цього, Крилова разом із киянином Сергієм Курочкіним посіли 6 місце в змаганнях серед змішаних естафет 2x2, де кожен із двох членів команди почергово долав дистанцію 1,25 км бігу, 500 м плавання та знову 1,25 км бігу. Прикро, але не обійшлося без помилки – українці отримали штраф у 10 секунд за залишені Маргаритою не в тому боксі бігові кросівки, а в заключному забігу Сергія випередили швидші на ногах колумбієць та мексиканець. Підсумковий час Крилової та Курочкіна – 1:05:34, а переможці з Іспанії фінішували з результатом 1:03:41.

 

Фото – AWBG2019, НОК України, Федерація триатлону України, Ben Lumley (ITU Media)

16.10.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах