Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Аліна Бережна та Ірина Гусяк – чемпіонки Європи з боротьби, Олександр Хоцянівський з «бронзою»

З 8 по 14 квітня в місті Бухарест (Румунія) відбувся чемпіонат Європи з трьох видів боротьби: вільної, жіночої та греко-римської.

Справжнім тріумфом на змаганнях виявився виступ жіночої збірної України, яка в командному заліку посіла перше місце з результатом 168 очок, залишивши позаду збірні Болгарії (112 очок), Туреччини (98), Азербайджану (96), Росії (89). У доробку українок – 4 «золота» та 2 «срібла», при цьому володарками двох нагород найвищого ґатунку стали представниці Донецької області, спортсменки школи вищої спортивної майстерності.

У ваговій категорії 55 кг звання чемпіонки Європи виборола майстер спорту України міжнародного класу Ірина Гусяк. У чвертьфіналі вона взяла гору (9:6) над чемпіонкою Середземномор’я та бронзовою призеркою чемпіонату Європи Гун Бедіхою з Туреччини, у півфіналі перемогла (8:4) срібну призерку чемпіонату світу Заліну Сідакову з Білорусі, а у фінальній сутичці не залишила шансів (10:4) бронзовій призерці чемпіонату світу Евеліні Ніколовій з Болгарії.
 

 

«Золото» змагань у ваговій категорії 72 кг здобула заслужений майстер спорту України Аліна Бережна (Махиня) родом з Торецька. Перше протистояння з росіянкою Тетяною Колесніковою-Морозовою наша спортсменка виграла достроково на туше. У третьому раунді Аліна трішки поступилась володарці «бронзи» чемпіонату світу, чемпіонці Європи та світу серед борчинь до 23 років Бусе Тосун з Туреччини, але вже в півфіналі знову на туше перемогла бронзову призерку чемпіонату світу та Європи U23 Олександру Ніколету Ангел з Румунії. У фінальній сутичці Бережна завдяки вже третьому туше довела свою перевагу над Анною Кармен Шел з Німеччини, що двічі була чемпіонкою Європи U23.

 
 

Бронзову медаль чемпіонату Європи з боротьби в Бухаресті до скарбнички Донеччини приніс майстер спорту України міжнародного класу Олександр Хоцянівський родом з Бойківського (раніше – Тельманівського) району, який виступив у ваговій категорії 125 кг. Наш борець розпочав із впевненої перемоги (10:0) над Іоаннісом Каргіотакісом з Греції, потім виявився сильнішим (5:1) за екс-росіянина Ніка Матюхіна, який представляє Німеччину. За вихід у фіналі Олександр, на жаль, поступився (2:3) діючому чемпіону світу, бронзовому призеру Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро Гено Петріашвілі з Грузії. А у вирішальній сутичці за «бронзу» переміг (3:2) призера чемпіонатів Європи Роберта Барана з Польщі.

 
 

Додамо, що в змаганнях з греко-римської боротьби в Бухаресті Донецьку область представили 3 спортсмена: заслужений майстер спорту України Олександр Чернецький (вагова категорія 130 кг), майстри спорту України Владислав Коростельов (55 кг) та Дмитро Пиньков (72 кг), проте здобути нагороди їм не вдалося.

 

15.04.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах