Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Краматорську на нагородженні кращих спортсменів і тренерів презентували «Донецьку обласну штатну команду резервного спорту»

28 березня в Краматорську, у конференц-залі Донецької облдержадміністрації, відбулась урочиста зустріч голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Куця з провідними спортсменами та тренерами з видів спорту.

Очільник регіону вручив посвідчення спортсменів-інструкторів Донецької обласної штатної спортивної команди резервного спорту з олімпійських видів спорту на 2019 рік, сертифікати на отримання одноразових грошових винагород, посвідчення про присвоєння спортивних звань, відзнаки «Кращий спортсмен та тренер місяця».

«Дуже приємно, що спортивна молодь Донеччини уславлює регіон та Україну високими результатами. Тільки за перший квартал поточного року наші атлети здобули понад 600 медалей різного ґатунку, у тому числі близько півсотні на закордонних змаганнях. Ці досягнення варті гідної уваги, і Донецька облдержадміністрація докладає зі свого боку максимум зусиль задля цього: впроваджені щомісячні стипендії провідним спортсменам, за міжнародні успіхи атлети і тренери заохочуються одноразовими грошовими винагородами. А сьогодні ми презентуємо новостворену Донецьку обласну штатну команду резервного спорту», - заявив голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць.

Начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик зазначив, що команда резервного спорту створена з урахуванням спортивних досягнень і включає 20 осіб від 16 до 20 років – це кандидати у майстри спорту України та майстри спорту України з 9 видів спорту: легка атлетика (9 спортсменів), важка атлетика, боротьба вільна, дзюдо (по 2 спортсмени), бокс, боротьба греко-римська, вітрильний спорт, тхеквондо (ВТФ) та триатлон (по 1 спортсмену). Члени штатної команди набуватимуть трудового стажу, дванадцять з них отримуватимуть щомісяця до кінця поточного року 3784 гривні, восьмеро (ті, що мають звання майстрів спорту) – по 4162 грн. Для тих спортсменів, які себе гідно проявлятимуть, врахована можливість додаткового заохочення з обласного бюджету.

 

Склад штатної команди сформовано та погоджено з Міністерством молоді та спорту України відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 08 грудня 2010 року № 1115, на виконання розпорядження голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 17 грудня 2018 року № 1501/5-18 (зі змінами), наказом управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації від 07 березня 2019 року № 01-07/112.

Під час урочистої зустрічі спортивні костюми та посвідчення «Спортсмен-інструктор Донецької обласної штатної спортивної команди резервного спорту» Олександр Куць вручив: Олексію Сергієнку – кандидату в майстри спорту України з легкої атлетики, Тетяні Профатіловій – майстру спорту України з боротьби вільної, Андрію Гарбару – майстру спорту України з тхеквондо (ВТФ), Владиславу Євтушенку – кандидату в майстри спорту України з боротьби греко-римської, Аліні Шиловій – кандидату у майстри спорту України з дзюдо, Андрію Кені – кандидату у майстри спорту України з вітрильного спорту, Костянтину Яцку – кандидату в майстри спорту України з дзюдо, Дмитру Рибалку – майстру спорту України з боксу.

 
 
 

За підсумками успішних виступів на міжнародних змаганнях 2019 року сертифікатами на виплату одноразової грошової винагороди нагороджені:

- Віктор Дементьєв – заслужений тренер України з велоспорту серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, особистий тренер заслуженого  майстра  спорту України, срібного призера чемпіонату світу Єгора Дементьєва;

- Наталія Урсуленко – заслужений майстер спорту України з легкої атлетики серед спортсменів з вадами слуху, чемпіонка світу в штовханні ядра;

- Наталя Василенко – заслужений тренер України з легкої атлетики серед спортсменів з вадами слуху, особистий тренер Наталії Урсуленко;

- Юрій Ревенко – особистий тренер Наталії Урсуленко;

- Дмитро Рибалко – бронзовий призер чемпіонату Європи з боксу серед чоловіків до 22 років;

- Ростислав Білостоцький – бронзовий призер чемпіонату Європи з боксу серед чоловіків до 22 років;

- Ярослав Підмастерчик – особистий тренер Дмитра Рибалки та Ростислава Білостоцького.

 
 
 

Посвідчення та нагрудний значок «Майстер спорту України міжнародного класу» з комбат Дзю-Дзюцу вручили Сергію Боговичу, срібному призеру чемпіонату світу, Божені Мальцевій, дворазовій чемпіонці  світу, та Владиславу Шульзі, чемпіону світу.

Посвідчення про присвоєння  спортивного звання «Майстер спорту України» отримали: Ярослав Тарадюк – переможець ІІІ Всеукраїнського турніру з боксу серед чоловіків пам’яті заслуженого тренера Віктора Звєрєва, Валерій Коваленко – член національної збірної команди України з карате JKS, Володимир Лихобаба – переможець чемпіонату України з боротьби самбо.

 
 
 

Подяку Донецької обласної державної адміністрації, обласної військово-цивільної адміністрації та посвідчення «Кандидат у майстри спорту України» вручили капітану футбольного клубу «Авангард» (Краматорськ) Віталію Собку. Також посвідчення про присвоєння спортивного званння «Кандидат у майстри спорту України» отримали гравці ФК «Авангард»: Максим Воробей, Єгор Демченко, Артур Денчук, Олексій Лобов, Роман Мірошник, Микита Полюлях, Дмитро Ульянов, Михайло Шершень, Євген Швидкий.

 
 

За підсумками січня 2019 року відзнаки «Кращий спортсмен місяця Донецької області» і «Кращий тренер місяця Донецької області» з неолімпійських видів спорту вручили Олексію Пучкову, дворазовому переможцю Кубку світу з хортингу, та його особистому тренеру Андрію Безуглому.

 

За підсумками лютого 2019 року відзнаки «Кращий спортсмен місяця Донецької області» і «Кращий тренер місяця Донецької області» з неолімпійських видів спорту отримали Гліб Косун, переможець Кубку Європи з кікбоксингу WAKO у розділі лоу-кік, та Віталій Лі, тренер-викладач обласної дитячо-юнацької спортивної школи з кікбоксингу, а з видів спорту серед осіб з інвалідністю – Валерія Літвяхова, переможець чемпіонату України з легкої атлетики серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату в бігу на 60 та 200 метрів, та Тетяна Савчук, тренер-викладач з легкої атлетики дитячо-юнацької спортивної школи Вугледарської міської ради.

 
 

Більше світлин з заходу – на нашій сторінці у Facebook: www.facebook.com/sportdonoda.

28.03.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах