Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


«Схід і Захід разом»: Донеччина прийняла відкриті змагання серед сільських спортсменів, присвячені 85-річчю Донецької області

1 липня на Донеччині проходили обласні відкриті спортивні змагання серед найкращих спортсменів Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового комплексу України «Схід і Захід разом», присвячені 85-річчю Донецької області.

Окрім збірної команди господарів, за першість боролися збірні Івано-Франківської, Львівської, Луганської областей, а також команда військової частини 3035 Національної гвардії України та команда Головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області «Фантом-ДФС». Усього на базі обласного санаторно-оздоровчого комплексу «Перлина Донеччини» зібралося 120 учасників змагань.

Почесними гостями на урочистому відкритті були заступник голови Центральної Ради Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» АПК України Михайло Вінтоняк, голова Слов’янської райдержадміністрації Євген Данилюк, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик.

- Дуже приємно вкотре бачити на донецькій землі представників Сходу і Заходу України. Ще свіжі приємні спогади про подібну зустріч, яка відбулася торік у жовтні за участю збірних команд 22-х регіонів країни, – тоді Донеччина успішно прийняла фінальний етап сільських спортивних ігор серед найкращих спортсменів Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос». Бажаю, щоб і цього разу найголовнішими стали дружнє спілкування та чесна спортивна боротьба між учасниками, - сказав у привітальному слові до спортсменів Володимир Мицик.

Михайло Вінтоняк відзначив, що традиція спілкування між представниками спортивної галузі східних та західних регіонів України була започаткована Міністром молоді та спорту України Ігорем Ждановим два роки тому.

Так, з метою обміну досвідом у липні 2015 року делегації Донецької, Луганської та Івано-Франківської областей відвідали Львівщину. А потім, у рамках продовження такої практики, близько 200 працівників у сфері молоді, фізичної культури і спорту з 24-х регіонів України взяли участь у Всеукраїнській національно-патріотичній акції «Покрова Героїв», яка пройшла у Святогірську 13-14 жовтня 2015 року. Подібну Всеукраїнську акцію на Покрова в 2016 році прийняла Одещина. Протягом поточного 2017 року було проведено міжобласні скайп-конференції за участю представників спортивної сфери Сходу і Заходу України (20 січня, 18 травня).

Учасники змагань «Схід і Захід разом», присвячених 85-річчю Донецької області, боролися за звання кращих у шести видах спорту: армспорт, волейбол (чоловіки), гирьовий спорт, настільний теніс, шахи, шашки.

У підсумку, у загальнокомандному заліку переможницею стала збірна Донеччини, яка набрала 253 очки. Друге місце посіла команда Луганської області (237 очок), третє місце – Львівська область (227 очок). За видами спорту кращими були: у армспорті, шахах та шашках – Луганщина, у волейболі та гирьовому спорті – Донецька область, у настільному тенісі – Івано-Франківська область.

Кращі в особистих, командних змагання та загальнокомандному заліку були нагороджені кубками, медалями та грамотами управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

 
 
 
01.07.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах