Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


З нагоди Дня Соборності України спортивний актив Донеччини, Львівщини, Луганщини та Івано-Франківщини провів скайп-нараду

20 січня з нагоди Дня Соборності України відбулася скайп-нарада за участю керівництва структурних підрозділів облдержадміністрацій у галузі фізичної культури та спорту з чотирьох регіонів: Донеччини, Львівщини, Луганщини та Івано-Франківщини.

Також у заході взяли участь представники обласних шкіл вищої спортивної майстерності, центрів «Спорт для всіх», «Інваспорт», інших фізкультурно-спортивних організацій.

Керівники обласних спортивних управлінь по черзі розповіли про основні підсумки роботи в 2016 році та поділилися планами і актуальними галузевими завданнями на 2017 рік.

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик перед початком свого виступу подякував колегам за підтримку, яку вони надають регіону протягом майже трьох останніх років.

- Минулий 2016 рік був відзначений проведенням головних спортивних стартів чотириріччя – Олімпійських та Паралімпійських ігор. Донецьку область у Ріо-де-Жанейро представили 21 олімпієць, п’ять з яких посіли високі четверте-шосте місця, та 14 паралімпійців, які здобули 12 нагород (4 золоті, 1 срібну та 7 бронзових), що складає 10 % від загальної кількості медалей збірної України. За успішні виступи на міжнародних змаганнях спортсмени та їх тренери, згідно розпоряджень голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, уперше отримали дуже суттєві винагороди.

Також ми відновлюємо спортивну базу, яку втратили: за підсумками 2016 року – це 17 споруд, серед яких 11 майданчиків зі штучних покриттям. Продовжити цю роботу ми плануємо і в 2017 році, коли в рамках святкування 85-річчя Донецької області будуватимемо в ряді міст та районів спортивні майданчики та вуличні тренажери.

У 2016 році тривало відновлення повноцінної роботи основних обласних спортивних організацій. Зокрема, Донецьке вище училище олімпійського резерву ім. С.Бубки, у якому зараз навчається вже більше 300 учнів, тепер має свої споруди в Бахмуті – у комунальну власність передано гуртожиток та стадіон, де проводитиметься реконструкція. Окрім цього, для училища в минулому році були виділені значні кошти на придбання транспорту, спортивного інвентарю, форми. Обласний лікарсько-фізкультурний диспансер отримав у власність колишню лікарню, на якій проводитимуться необхідні ремонтні роботи, а також обладнання більше ніж на 2 млн. гривень, - зазначив Володимир Мицик.

 

На скайп-нараді були намічені реальні точки співпраці східних та західних областей України у сфері фізичної культури та спорту.

Зокрема, спортивний актив Донеччини та Луганщини наголосив про готовність приймати на своїх базах гостей та запросив атлетів із заходу України приїжджати на змагання та товариські зустрічі. Останній яскравий успішний приклад – фінальний етап сільських спортивних ігор серед найкращих спортсменів Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос», який пройшов у Святогірську та Лимані 8-9 жовтня 2016 року за участю збірних команд 22-х регіонів країни.

Представники Львівської, Донецької, Луганської та Івано-Франківської областей підкреслили важливість продовження та поглиблення систематичних зустрічей між регіонами – цю традицію спілкування в 2015 році започаткувало Міністерство молоді та спорту України. Нагадаємо, з метою обміну досвідом у липні 2015 року делегації вищезазначених областей відвідали Львівщину. А потім, у рамках продовження такої практики, близько 200 працівників у сфері молоді, фізичної культури і спорту з 24-х регіонів України взяли участь у Всеукраїнській національно-патріотичній акції «Покрова Героїв», яка пройшла у Святогірську 13-14 жовтня 2015 року.

 
20.01.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах