Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донеччина прийняла Всеукраїнську національно-патріотичну акцію «Покрова Героїв»

13-14 жовтня з метою обговорення питань національно-патріотичного виховання молоді на Донеччині зібралися близько 200 представників 24-х областей України.

Організаторами акції виступили Міністерство молоді та спорту України та Донецька обласна державна адміністрація.

Задля обміну досвідом діяльності у молодіжній сфері, сфері національно-патріотичного виховання на Донеччину приїхали представники обласних адміністрацій України, які координують напрямок національно-патріотичного виховання, представники громадських організацій, громадські активісти.

13 жовтня, у перший день акції, у Святогірську проходила робота в трьох секціях: військово-патріотичне виховання, модератор – начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спору України Микола Ляхович; національно-патріотичні справи у молодіжній політиці, модератор – в. о. директора Державного інституту сімейної та молодіжної політики Ірина Пеша, національно-патріотичні справи у спорті, модератор – начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик.

У привітанні до учасників секції «Національно-патріотичні справи у спорті» Володимир Мицик підкреслив всеукраїнське значення заходу. «Ми розуміємо, що національно-патріотичне виховання – це основний напрямок, який потрібно зараз розвивати і пропагувати. Під час візиту на Донбас і зустрічі зі спортивною громадськістю Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов виступив з ініціативою проведення обмінів досвідом між працівниками галузі з різних регіонів України. Спочатку наші колеги їздили до Львівської області, після чого було запропоновано провести таку акцію на території Донеччини. Я дякую всім, хто приїхав до нас, – сьогоднішнє зібрання є ще одним підтвердженням, що ми всі разом, усі єдині і всі працюємо на благо України», - сказав Володимир Мицик.

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації також наголосив на необхідності єдиної державної системи в напрямку національно-патріотичного виховання. «Робота щодо виховання гармонійно розвиненої особистості серед юних спортсменів залежить від тренера. Вихованці як губка вбирають інформацію від свого наставника, що є авторитетом для них. Тому сьогодні нам потрібні методичні рекомендації щодо впровадження національно-патріотичного виховання, відпрацьовані на державному рівні», - зазначив Володимир Мицик.

Після вступних слів модератора секції зі своїми презентаціями виступили представники громадських організацій і державних органів влади.

Напрацювання з національного-патріотичного виховання в хортингу – сучасному виді спорту, який був створений в Україні, представив Володимир Шевчук – віце-президент Української федерації хортингу, президент Української козацької федерації хортингу, президент дитячо-юнацького спортивного клубу «Хортинг Бровари».

З пропозиціями щодо вирішення нагальних проблем галузі заступник начальника управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації Оксана Вацеба разом з іншими учасниками секції звернулися до присутнього в президії директора департаменту фізичної культури та неолімпійських видів спорту Міністерства молоді та спорту України Вадима Стеценка.

 

Із діяльністю Всеукраїнської громадської організації «Український Союз Кікбоксингу», яка була зареєстрована в 2002 року, присутніх ознайомив Олег Скирта.

Важливість формування вихователів серед майбутніх вчителів шкіл і дошкільних закладів зазначив доцент кафедри здоров'я людини, біології, фізичного виховання та фізичної реабілітації Донбаського державного педагогічного університету Олег Гончаренко (цей вищий навчальний заклад – єдиний на території Донецької області, підконтрольній Україні, який дає освіту в галузі фізичної культури та спорту). «Саме через вчителів ми можемо достукатися до серця маленької дитини, виховати з них патріотів і майбутніх захисників Вітчизни. Задля цього ми проводимо всілякі семінари, зустрічі з українськими поетами, музикантами і таке інше», - сказав він.

Також власними ідеями щодо Концепції національно-патріотичного виховання поділилася начальник відділу з питань культури, сім’ї, молоді, спорту та туризму Дружківської міської ради Юлія Пивовар.

Про справжніх патріотів – спортсменів Донеччини, які попри те, що вимушені були покинути рідні домівки, місця тренувань, змінити звичний образ життя, змогли вдало виступити на міжнародній арені, гідно представити нашу країну, розповіла в.о. директора Школи вищої спортивної майстерності Крістіна Русінова. «За 2015 рік на чемпіонатах світу та Європи в честь спортсменів Донецької області більше 40 разів лунав Гімн України та піднімався державний Прапор. Атлети нашого регіону продемонстрували свою громадянську позицію всьому світу, виступили прикладом для підростаючого покоління, для народу України, для тих, хто любить свою Батьківщину та мріє бачити її вільною та незалежною», - зазначила Крістіна Русінова.

За підсумками роботи секції пропозиції, які прозвучали від представників регіонів України, були сформовані у якості спільного документа, що буде винесено для рекомендації в роботі Міністерства молоді та спорту, Міністерства освіти і науки України.

 

На урочистому відкритті Всеукраїнської національно-патріотичної акції «Покрова Героїв» її учасників привітали заступник Міністра молоді та спорту України Сергій Митрофанський, т. в. о. заступника голови Донецької облдержадміністрації Віктор Андрусів.

«Сьогодні стратегічним питанням є налагодження комунікації між молоддю з різних регіонів України, щоб показати спільність їх інтересів і проблем. Ми маємо сформувати спільне бачення щодо національно-патріотичного виховання, яке працюватиме роками, однаково як механізм у різних областях. Я вважаю, що це питання національної безпеки. Національно-патріотичне виховання, виховання молоді, наше внутрішнє культурне єство мають бути на першому місці», - зауважив Сергій Митрофанський. Також він вручив подяки Мінмолодьспорту громадським діячам за вагомий особистий внесок у відродження та впровадження національно-патріотичного виховання дітей і молоді, відданість справі та з нагоди відзначення Дня захисника України.

 

«Я вважаю, що завданням національно-патріотичного виховання є виховання почуття любові до України, - підкреслив у своєму привітанні Віктор Андрусів. - Дуже важливо дати цю емоцію дітям, студентам. Тому що той, хто щось любить, завжди буде шукати в цьому хороше і не буде слухати пропаганду, що йому нав’язують. Далі цю емоцію любові можна буде втілювати в заходи, починати організовувати роботу, і вона буде поширюватися серед оточення таких ірраціональних патріотів України».

Також учасників акції привітали начальник групи координації цивільно-військового співробітництва при штабі АТО, полковник В’ячеслав Попов, заступник директора департаменту оздоровлення та санаторно-курортного лікування - начальник відділу нормативно-методичного забезпечення та відпочинку Міністерства соціальної політики України Віктор Древаль, в.о. директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Макаренко, начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Аліна Певна.

Начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України Микола Ляхович презентував учасникам акції проект Концепції Державної цільової програми національно-патріотичного виховання на 2016-2020 роки. «Цей документ готувався більше трьох місяців, тому що ми провели сотні консультацій із громадськістю, представниками інших державних органів влади, місцевого самоврядування. Ми хочемо максимально врахувати весь той об’єм діяльності, яка вже проводиться, тому закликаю всіх до завершальної спільної роботи над проектом Концепції», - відзначив Микола Ляхович.

 

14 жовтня учасники Всеукраїнської національно-патріотичної акції «Покрова Героїв» побували в містах Донецької області на урочистостях до Дня захисника України.

Разом із заступником Міністра молоді та спорту Сергієм Митрофанським та головою Донецької обласної державної адміністрації Павлом Жебрівським вони взяли участь в урочистому відкритті меморіальної дошки загиблим учасникам АТО в місті Красний Лиман.

 

У Артемівську, якому нещодавно повернули його історичну назву Бахмут, представники регіонів України відвідали декілька заходів.

На будівлі колишньої Бахмутської повітової земської управи, а сьогодні – Артемівського технікуму транспортної інфраструктури, відбулося відкриття пам'ятної дошки на честь першого підняття в місті синьо-жовтого прапору ще в далекому 1917-му році.

Цю подію в рамках урочистих заходів до Дня захисника України керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський назвав знаковою. «Я переконаний, що ті знакові речі, які відбуваються сьогодні в Бахмуті, – перейменування Артемівська в Бахмут, перейменування 45-ти вулиць катів українського народу на вулиці з історичними назвами, є тими реперними точками, які дозволять усвідомити всім нам, що іншої країни, ніж Україна, у нас немає», - сказав Павло Жебрівський.

 
 

На стадіоні «Металург» учасники акції доєдналися до святкового флеш-мобу «Україна – це ми». Разом зі студентами місцевих навчальних закладів, мешканцями міста і почесними гостями вони розгорнули величезний прапор України.

 

На площі Свободи під акомпанемент військово-духового оркестр пройшов урочистий марш військових Збройних сил України, а в міському Палаці культури відбувся святковий захід до Дня захисника України.

 

Усіх, хто боронить суверенітет і територіальну цілісність держави, привітали заступник Міністра молоді та спорту України Сергій Митрофанський, голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський, Артемівський міський голова Олексій Рева. Військовослужбовці, офіцери, а також керівники підприємств, представники благодійних фондів, громадських організації та волонтери, які під час військових дій надавали допомогу українським бійцям, були нагороджені грамотами, подяками та цінними подарунками.

Місцеві творчі колективи подарували захисникам України святковий концерт, а школярі – символічних паперових голубів миру.

 
15.10.2015

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах