Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Олімпійські надії Донеччини – 2016: Руслан Дмитренко

Напередодні Олімпійських ігор 2016 року, які проходитимуть з 5 по 21 серпня в Ріо-де-Жанейро (Бразилія), управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації спільно із Школою вищої спортивної майстерності започаткували спеціальний проект. У його рамках мешканці регіону зможуть ознайомитися з біографічними даними наших спортсменів, які вже вибороли путівки на майбутню Олімпіаду.

Одним із тих, хто проходить останній підготовчий етап до виступу в Бразилії, є 30-річний легкоатлет, який спеціалізується в спортивній ходьбі на 20 км, – Руслан Дмитренко.

У дитинстві Руслан відвідував багато секцій: спочатку був футбол (який видався незрозумілим і не сподобався), далі грав у баскетбол, потім спробував себе в боксі, навіть брав участь у чемпіонаті України і посів 4 місце серед однолітків. У кінці-кінців, зупинив свій вибір на легкій атлетиці – вступив до Броварського спортивного інтернату. Займався бігом протягом трьох-чотирьох років, але результати не росли.

Тодішній тренер Руслана – Олександр Федорович Григоренко – запропонував йому спробувати себе в спортивній ходьбі. Спортсмен пам’ятає, як тоді наставник сказав: «Пройдеш 200 метрів за 2 хвилини – толк із тебе вийде, будеш ходоком». І Дмитренко уклався. Олександр Григоренко  поставив Руслану техніку, під його керівництвом спортсмен виконував багато спеціальних вправ, ходив з палками та мотузками – виходило доволі кумедно, і інколи спортсмен відчував сором. Від того, щоб кинути заняття, Руслана утримувало тільки бажання довчитися в Броварському училищі фізкультури. А з часом ходьба припала до вподоби.

У 2008 році Дмитренко переїхав до Донецька в групу до молодого тренера Дениса Тобіаса. Була змінена структура тренувань і сама підготовка, і змінилися результати…

Сьогодні Руслан Дмитренко – майстер спорту України міжнародного класу, рекордсмен України. Він – учасник ХХХ Олімпійських Ігор 2012 року (Лондон, Великобританія), дворазовий срібний призер Всесвітньої Універсіади 2013 року, володар Кубка світу 2014 року.

ДМИТРЕНКО РУСЛАН ГРИГОРОВИЧ

Дата народження: 22 березня 1986 року

Місце народження: с. Кірове Бориспільського району Київської області

Регіон: Донецька область

Місце проживання: м. Бориспіль

Дисципліна: легка атлетика, спортивна ходьба

Зріст: 180 см

Вага: 65 кг

Спортивне звання: майстер спорту України міжнародного класу

Світовий рейтинг: у турнірній таблиці чемпіонатів світу займає 5 місце (про це ФЛАУ офіційним листом повідомив генеральний секретар ІААФ Жан Грасіа)

Спортивне товариство: ЗСУ, Донецька область

Перший тренер: Яцюта Геннадій Віталійович

Тренер: Тобіас Денис Юрійович, Заслужений тренер України, стипендіат Кабінету Міністрів України, нагороджений Орденом Данила Галицького

Освіта вища: Національний університет фізичного виховання і спорту України

Сімейний стан: одружений, виховує сина

Хобі: домашні тварини (папуга, рибки)

Мотивація: «Витривалість, досягнення, перемога» (згідно тату китайською на руці, яку зробив в Україні у 2008 році)

Спортивні досягнення:

Володар ліцензії на ХХХІ літні Олімпійські Ігри 2016 року в м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія)

2006 – учасник Кубку світу в Ла Коруньї (Іспанія) – 5 місце

2011 – учасник Кубку Європи (Португалія)

2011 – учасник чемпіонату світу (Тегу, Корея) – 7 місце

2012 – учасник Кубку світу – 3 місце в командному заліку

2012 – учасник ХХХ Олімпійських Ігор 2012 року (Лондон, Великобританія)

2013 – срібний призер Всесвітньої Універсіади (Казань, Росія) у спортивній ходьбі на 20 км в індивідуальному і командному заліку

2013 – за досягнення високих спортивних результатів на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України отримав державну нагороду – Орден Данила Галицького (25 липня 2013 р.)

2014 переможець міжнародного турніру зі спортивної ходьби LuganoTrophy – 12th Memorial Mario Albisetti 2014 (Лугано, Швейцарія), який входить до серії IAAF Race Walking Challenge. Результат – 1.20.08 (особистий рекорд)

2014 дворазовий переможець Кубку світу зі спортивної ходьби (Тайцан, Китай): у індивідуальному заліку в ходьбі на 20 км – 1.18.37 (встановив національний рекорд, який тримався 30 років!) та в командному заліку

2015 – бронзовий призер Кубку Європи зі спортивної ходьби (Іспанія) у командному заліку

2015 – учасник чемпіонату світу з легкої атлетики у Китаї – 21 місце

2016 – переможець ХХІ Всеукраїнських змагань у приміщенні «Різдвяні старти» (Київ), спортивна ходьба на 5000 м – 18.47.55 (кращий результат сезону в світі)

2016 – переможець зимового чемпіонату України зі спортивної ходьби (Івано-Франківськ) на дистанції 20 км – 1.21.31

2016 – учасник командного чемпіонату світу зі спортивної ходьби (Рим) на дистанції 20 км – 1.20.33 (9 місце в індивідуальному заліку, 5 місце в командному заліку)

2016 – визнаний кращим легкоатлетом січня в Україні (опитування проводила Федерація легкої атлетики України)

12.07.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах