Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Руслан Дмитренко – переможець «Різдвяних стартів» на дистанції 5000 метрів

8-9 січня в Києві відбулися ХХI Всеукраїнські змагання з легкої атлетики в приміщенні «Різдвяні старти».

Цими стартами в Україні традиційно відкривається легкоатлетичний сезон. Його головними змаганнями в цьому році є чемпіонат світу в приміщенні (17-20 березня, Портленд, США), чемпіонат Європи (6-10 липня, Амстердам, Нідерланди) та Олімпійські ігри (12-21 серпня, Ріо-де-Жанейро, Бразилія).

Кожного року в програмі «Різдвяних стартів» з’являються нові дисципліни. Торік це були стрибки з жердиною, зараз вперше тут була представлена спортивна ходьба, зазначається на сайті Федерації легкої атлетики України.

На дистанції 5000 метрів перемогу здобув спортсмен Донецької області, кандидат на участь у Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро Руслан Дмитренко.

Минулий рік для Дмитренка був досить складним. «Відверто кажучи, навіть набридло так ходити. Вже хочеться знову перемагати», - зізнався він у інтерв’ю на сайті Федерації легкої атлетики України.

«Сьогодні вдалося майже все заплановане нами. Я дивився не стільки на результат, скільки на малюнок ходьби Руслана. Порівнював його з тим, який був у Москві у 2013-му. І зараз він мені значно більше сподобався», - зазначив тренер Руслана Денис Тобіас.

Два роки тому, у Москві, Руслан Дмитренко встановив національний рекорд України у приміщенні, подолавши 5000 метрів за 18.44,45 хв. Через рік, у Самарі, він скинув з нього ще майже 13 секунд – 18.21,76 хв. Результат у Києві, 18.47,55 хв, став третім у кар’єрі спортсмена.

- Полюбляю ходити «п’ятірку». Минулого року через травму довелося пропустити всі змагання взимку. І ось лиш починаю від неї відходити. Цей старт  був багато у чому показовим, хотіли перевірити мій стан, подивитися, як тримаю темп. Завдання було йти кілометр за 3.45 хвилини. Єдине, перший кілометр пройшов на п’ять секунд повільніше, ще не відчував швидкості. А наступні чотири подолав уже рівно, як і запланували з тренером, - розповідає Руслан.

Наскільки мені відомо, цього року на чемпіонаті України зі спортивної ходьби очікується надзвичайно зірковий склад учасників. Серед цих імен є і ваше?

Так, чемпіонат України – це наш наступний старт. Буду боротися за місце у складі збірної на командний чемпіонат світу. Після Івано-Франківська і Рима у нашому календарі змагань Олімпійські ігри.

А як щодо одноденних змагань «челленджу» (IAAF Race Walking Challenge)?

Вони поки що під питанням. Дивитимемося, як усе буде складатися впродовж сезону. У календарі є два турніри, між якими можна вибрати. Якщо все буде добре, можливо, стартуємо там і спробуємо виграти «челлендж». Але поки що 10 січня їдемо на навчально-тренувальний збір в Анталію. Ми там були наприкінці року і тепер повертаємося, щоб продовжити підготовку до чемпіонату України.

 
За інформацією Федерації легкої атлетики України
 
11.01.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах