Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На Паралімпійських іграх-2024 Андрій Трусов виборов друге «золото», Ігор Німченко став бронзовим призером

У десятий передостанній день Паралімпійських ігор у Парижі спортсмени Донецької області поповнили скарбничку збірної України ще двома медалями в параплаванні – традиційно найуспішнішому виді спорту для нашої команди.

Гімн України пролунав на честь перемоги 24-річного Андрія Трусова, який народився в Миколаївці та представляє Слов’янськ. Він став кращим на дистанції 50 метрів батерфляєм у класі S7, встановивши рекорд Європи – 28,75 секунд. Це п’ята нагорода для Андрія на Іграх у Франції (після «золота» на 50 м вільним стилем, «срібла» на дистанціях 200 м комплексним плаванням, 400 м вільним стилем і 100 м на спині) та загалом одинадцята на Паралімпіадах (у 2021 році в Токіо він мав 6 медалей: 2 золоті, 3 срібні та 1 бронзову).

26-річний Ігор Німченко з Соледару, також представник Слов’янська, здобув «бронзу» на дистанції 200 м комплексним плаванням у класі SM10 з результатом 2 хвилини 13,73 секунди. Ця медаль стала другою для спортсмена-дебютанта Паралімпійських ігор (після «срібла» на 100 м батерфляєм).

Параплавці є вихованцями Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю. Підготували їх заслужені тренери України Андрій Казначеєв та Світлана Казначеєва.

За десять днів XVII літніх Паралімпійських ігор спортсмени Донеччини вибороли 19 нагород: 5 золотих, 8 срібних та 6 бронзових.

 
 
 

Світлини – Національний комітет спорту осіб з інвалідністю України, Суспільне Спорт, World Para Swimming, Getty Images

08.09.2024

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах