Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Андрій Трусов і Марина Піддубна здобули золоті медалі Паралімпійських ігор у Парижі

У сьомий день XVII літніх Паралімпійських ігор у Франції, 4 вересня, завдяки спортсменам Донеччини двічі лунав гімн України.

Золотими медалями національну скарбничку поповнили параплавці, яких підготували заслужені тренери України Андрій Казначеєв і Світлана Казначеєва – представники Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю та міста Слов’янська.

Андрій Трусов на дистанції 50 метрів вільним стилем у класі S7 спочатку встановив паралімпійський рекорд у кваліфікації – 27,31 секунди, а потім у фіналі став автором нового світового рекорду – 26,38 секунд. Для Андрія це четверте паралімпійське досягнення на Іграх у Франції (до цього були три срібні нагороди) та загалом десяте в кар’єрі (наразі він має три «золота», сім «срібла» і одну «бронзу»).

Марина Піддубна своє дебютну паралімпійську золоту медаль здобула в складі збірної України у змішаній естафеті 4х100 метрів вільним стилем у класі спортсменів з сумою 49 очок, де час наших параплавців склав 3 хвилини 53,84 секунди. Для Марини ця нагорода стала другою на Іграх у Парижі (на дистанції 50 м вільним стилем була «бронза»).

Після семи змагальних днів Паралімпіади-2024 у активі команди України 52 медалі: 13 золотих, 18 срібних та 21 бронзова. Представники Донецької області здобули 13 нагород: 3 «золота», 7 «срібла» і 3 «бронзи».

 
 

Світлини – REUTERS/Andrew Couldridge, Національний комітет спорту осіб з інвалідністю України, Суспільне Спорт

05.09.2024

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах