Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Параплавці Донеччини додали 4 срібні медалі до скарбнички України на Іграх-2024

У п’ятий і шостий дні Паралімпійських ігор у Парижі, 2-3 вересня, спортсмени Донецької області здобули 4 срібні нагороди в пара плаванні.

24-річний Андрій Трусов, який народився в Миколаївці та на змаганнях представляє Слов’янськ, відзначився медалями у класі S7 на дистанціях 400 м вільним стилем і 100 м на спині – з результатами 4 хвилини 40,17 секунд та 1 хвилина 10,42 секунди відповідно. У його активі вже три «срібла» в Парижі та дев’ять паралімпійських нагород із врахуванням Ігор-2020 у Токіо.

35-річний Данило Чуфаров із Маріуполя став срібним призером на 200-метрівці комплексним плаванням у класі SM11, показавши результат 2 хвилини 19,81 секунд. Для нього це друге паралімпійське досягнення на Іграх у Франції та загалом сьоме в кар’єрі.

26-річний Ігор Німченко з Соледару, який представляє Слов’янськ, на своїй дебютній Паралімпіаді став другим на дистанції 100 м батерфляєм у класі S10 із результатом 55,21 секунд.

Параплавці є вихованцями комунального закладу «Донецька обласна дитячо-юнацька спортивна школа для осіб з інвалідністю». Підготували їх тренери Андрій Казначеєв, Світлана Казначеєва, Тетяна Морозова та Ярина Матло.

Станом на кінець 3 вересня спортсмени Донеччини на XVII літніх Паралімпійських іграх вибороли 11 медалей: 1 золоту, 7 срібних та 3 бронзові.

 
 
 

Світлини – Національний комітет спорту осіб з інвалідністю України, скріншоти трансляції на Суспільне Спорт, Dimitar Dilkoff/AFP via Getty Images, Adam Davy/PA Images via Getty Images

04.09.2024

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах