Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Скелелази Донецької області готуються представити Україну на найвищому рівні

В умовах російської збройної агресії проти України свій фронт продовжують тримати і українські спортсмени, доводячи всьому світу, що наша держава є сильною й незламною.

Представники Донецької області з виду спорту скелелазіння, члени основного складу збірної команди України, які готуються до офіційних міжнародних змагань, наразі перебувають у Німеччині.

29-річний заслужений майстер спорту України родом із Донецька Даниїл Болдирев – чемпіон світу 2014 та 2021 років, чемпіон Європи 2020 року, рекордсмен світу – сьогодні продовжує тренування в місті Гільден. Відзначимо, що Даниїл є володарем ліцензії на участь у XI Всесвітніх іграх, які заплановано провести в Бірмінгемі (США) у липні 2022 року.

15-річна майстер спорту України Анастасія Кобець із Краматорська, яка в 2021 році здобула «срібло» молодіжного чемпіонату світу в комбінованому заліку«бронзу» молодіжного Кубку Європи в швидкості«срібло» дорослого чемпіонату України в болдерингу, трудності та багатоборстві«бронзу» Кубку України зі скелелазіння в швидкості, підготовку до майбутніх турнірів проводить у Нюрнберзі.

Ще одна юна краматорчанка Аліна Безсонова, яка у 2021-му на дорослому чемпіонаті України стала бронзовою призеркою в «швидкості» та багатоборстві, проходить реабілітацію після травми в місті Байройт.

Відзначимо, що продовжують тримати себе у формі й інші скелелази Донецької області. Так, представники Маріуполя В’ячеслав Фроленков, Артем Глушко, Олександра Війтик і Софія Загорудько тренуються на скеледромі в місті Дніпро. За допомогу в забезпеченні проживання та необхідних умов для занять наші спортсмени висловлюють сердечну вдячність тренеру з Дніпра Ігорю Тяпкіну.

Бажаємо скелелазам Донеччини невичерпного фізичного гарту задля підкорення нових вершин, яскравих перемог на славу України!

 
 
07.04.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах