Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Анастасія Кобець – срібна призерка молодіжного чемпіонату світу зі скелелазіння в комбінованому заліку

Чергового успіху в 2021 році – цього разу на чемпіонаті світу зі скелелазіння серед молоді – досягла 15-річна спортсменка з міста Краматорськ Анастасія Кобець.

На міжнародній першості у Воронежі, що тривала з 21 по 31 серпня за участю 405 представників 37 країн, Анастасія здобула для Донецької області та України срібну медаль у комбінованому заліку дівочої вікової категорії «B». З-поміж дванадцяти спортсменок 14-15 років, які виявляли кращих у всіх трьох дисциплінах скелелазіння (швидкість, трудність, болдеринг), Кобець набрала 27 балів, поступившись лише Анастасії Сандерс із США, володарці золотих нагород у «трудності» та «болдерингу», а на третю сходинку п’єдесталу піднялася Сіна Віллі з Австрії (48 балів).

В окремих дисциплінах кращим для краматорчанки став виступ у «швидкості» – з результатом 9.51 секунд вона посіла 6 місце серед 16 спортсменок. Тренером Анастасії Кобець є Сергій Фомін.

Відзначимо, що в 2021 році юна скелелазка стала срібною призеркою чемпіонатів України серед жінок з болдерингу і трудності, а також у багатоборстві, бронзовою призеркою Кубку Європи серед молоді в дисципліні «швидкість» у німецькому Бохумі. Напередодні молодіжного чемпіонату світу Анастасія взяла участь у навчально-тренувальному зборі в Інсбруці (Австрія) за сприяння Міністерства молоді та спорту України, а також двох зборах на відкритому рельєфі в Кам’янці-Подільському за підтримки управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації.

 
 

 

02.09.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах