Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донецький скелелаз Данило Болдирєв став чемпіоном світу з новим рекордом швидкості

3 8 по 14 вересня в іспанському місті Хіхон відбувся чемпіонат світу зі скелелазіння, який проходив серед дорослих спортсменів у дисциплінах трудність та швидкість.

Усього участь у світовому спортивному форумі взяли 56 спортсменів, які представляли 19 країн.

Серед учасників змагань був і 22-річний донеччанин, майстер спорту України міжнародного класу Данило Болдирєв. У дисципліні швидкість наш спортсмен пройшов усі раунди змагання з найкращим результатом за часом серед своїх суперників та став чемпіоном світу! Окрім того, Данило встановив новий світовий рекорд швидкості у фінальному забігу – 5,60 секунд! А це на 13 мілісекунд швидше, ніж попередній світовий рекорд, встановлений 31 серпня чеським скелелазом Лібором Хрозою.

Наставником Данила Болдирєва з 8-ми років є Заслужений тренер України Анна Михайлівна Філенко. У 2011 р. Болдирєв уперше в історії українського скелелазіння завоював 2 і 3 місця на чемпіонаті світу, а також став абсолютним чемпіоном світу серед юніорів. У 2012 р. він завоював 2 місце в Кубку світу у Китаї та 1 місце у фіналі Кубка світу в Кореї. У 2013 р. посів 4 місце на IX Всесвітніх іграх (м. Калі, Колумбія), 3 місце на Чемпіонаті Європи (Франція).

Управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації щиро вітає спортсмена і його тренера з високим спортивним досягненням і бажає яскравих перемог на майбутніх змаганнях!

16.09.2014

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах