Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Володимир Мицик: у Донецькій області реалізується низка амбітних проєктів щодо розвитку спортивної інфраструктури

11 грудня в режимі онлайн відбулося засідання колегії Міністерства молоді та спорту України, до порядку денного якого увійшло питання «Про розвиток спортивної інфраструктури в Донецькій області».

До заходу долучилося більше 100 учасників – це команда Мінмолодьспорту в повному складі, народні депутати, члени профільного Комітету Верховної Ради, Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, президент Національного комітету спорту осіб з інвалідністю України Валерій Сушкевич, президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк, керівники структурних підрозділів молоді та спорту обласних та Київської міської державних адміністрацій, голови федерацій.

«Незважаючи на всесвітню пандемію, наша команда не зупиняла обертів. Ми відновили тренувальні збори та загальний процес ще з травня місяця. Намагалися не зупиняти його ні на хвилину. Через пандемію коронавірусу було перенесено або скасовано багато великих спортивних подій. Зокрема, й найбільш знакову для спортивного світу – Олімпійські ігри. Але нам вдалось провести в Україні ряд міжнародних змагань та чемпіонат Європи з художньої гімнастики. Крім того, команда Міністерства зробила потужні кроки для розбудови спортивної інфраструктури. Стартував проєкт Президента України «25 спортивних магнітів», створення яких відбувається у кожному регіоні держави. Наразі вже введено в експлуатацію 7 об’єктів, ще 4 будуть відкриті до кінця року. Окрім цього проєкту, у 2020 році вже побудовано та реконструйовано 180 спортивних об’єктів, введено в експлуатацію 104 об’єкта, на стадії завершення – 76 спортивних об’єктів», - наголосив Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

«2020-й рік – непростий та безпрецедентний не тільки для України, а й для всього світу. Маю надію, що наступний рік буде не тільки олімпійським, а ще й роком, який дозволить повернутись нам до повноцінного проведення не тільки навчально-тренувальних зборів, а й до змагального процесу», - сказав Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

«Нам дуже приємно, що разом з Міністерством молоді та спорту ми показуємо, що спорт повинен бути в нашому житті, незважаючи на всі складнощі. У нас з вами міцний фундамент, нас об’єднують олімпійські цінності – довіри, солідарності, поваги та єдності. Впевнений, що треба і надалі поєднувати наші зусилля, підтримувати один одного, і тоді у нас все обов’язково вийде», - додав президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

 

Питання про розвиток спортивної інфраструктури в Донецькій області на засіданні колегії Міністерства презентував начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, висловивши сподівання щодо підтримки регіональних проєктів на державному рівні.

♦ «Цього року завдяки реалізації національної програми Президента України «Велике будівництво» на Донеччині з’явилося 5 сучасних стадіонів. 14 травня першим відкрито новий критий футбольний стадіон у місті Краматорськ. Також у Краматорську побудовано спортивно-оздоровчий комплекс. Центром спортивного життя вже став новий стадіон у місті Волноваха. Відкрито оновлені після реконструкції стадіон «Шахтар» в місті Селидове і стадіон імені Юрія Скиданова в місті Слов’янськ. Загальна вартість будівництва і реконструкції цих об’єктів складає 143,5 млн грн, у тому числі за рахунок коштів державного бюджету (ДФРР) – 77,7 млн грн, 40,9 млн грн – з обласного бюджету, 24,8 млн грн – з місцевих бюджетів.

♦ Після подій 2014 року всі комунальні заклади фізичної культури та спорту відновлюють свою діяльність на підконтрольній Україні території.

♦ Ми розуміємо, що без якісного медичного контролю спортсменам дуже складно і піклуватись про своє здоров’я, і здобувати світові перемоги. Тому в 2003 році обласний лікарсько-фізкультурний диспансер був переданий у підпорядкування сфери фізичної культури та спорту. Зовсім скоро після реконструкції відкриє свої двері центр спортивної медицини. Медичний комплекс передбачає палатне відділення на 8 ліжок, діагностичне та реабілітаційне відділення, хірургічний блок, рентгенівський кабінет, зал лікувальної фізкультури, кабінети механотерапії, фізіотерапії, масажу; лабораторії загально-клінічних та біохімічних досліджень; кабінетів лікарів. Будівля гуртожитку включає 8 кімнат для розміщення та проживання лікарів та медичного персоналу на 9 осіб. Водолікарня має басейн з ванним відділенням, інфрачервоною і кріосауною та соляною кімнатою.

♦ Донецький обласний спеціалізований коледж спортивного профілю імені Сергія Бубки є єдиним у регіоні спеціалізованим навчальним закладом. У рамках відновлення його повноцінної діяльності в місті Бахмут реалізується декілька проєктів. Так, зводиться новий учбовий корпус на 400 учнів та студентів. Цей проєкт фінансується за рахунок коштів ДФРР та обласного бюджету, його вартість складає 231,8 млн грн. Проєкт розпочато в поточному році, будівельні роботи наразі виконано на 25%. З метою створення умов для проживання учнів та студентів запланована реконструкція п’ятиповерхового гуртожитку, що розміщений поруч. Другою чергою відновлення діяльності Коледжу є будівництво 50-метрового басейну на 10 доріжок, сьогодні завершується розробка ПКД.

♦ Велосипедний спорт є одним із пріоритетних у Донецькій області. З метою сприяння його подальшого розвитку в місті Лиман ведеться спорудження сучасного спортивного комплексу. Проєктом передбачено будівництво спеціалізованої велосипедної траси ВМХ. У складі спорткомплексу – триповерхова адміністративна будівля з гуртожитком і тренажерною залою. Проєкт фінансується за рахунок коштів обласного бюджету, наразі активно ведуться будівельні роботи, їх готовність складає 75%. Цей об’єкт пропонується до кейсу національних проєктів «Україна – Чемпіон!».

♦ Дієвим інструментом розвитку спортивної інфраструктури є Державний фонд регіонального розвитку. У поточному році за рахунок цього джерела в області реалізовувано 7 проєктів: це 3 об’єкти «Великого будівництва», будівництво учбового корпусу Коледжу, також капітальні ремонти палаців спорту в містах Білицьке і Білозерське, будівлі КДЮСШ № 2 у місті Маріуполь. У поточному році зазначені проєкти з ДФРР було профінансовано на 106,8 млн грн, що складає 23% загального обсягу для Донецької області.

♦ Завдяки наданню субвенції з державного бюджету на будівництво та реконструкцію басейнів у місті Маріуполь розпочато реконструкцію 50-метрового плавального басейну «Нептун».

♦ За рахунок Європейського інвестиційного банку ведеться реконструкція 25-метрового плавального басейну в місті Добропілля вартістю 42,5 млн грн.

♦ За рахунок коштів обласного бюджету збудовано спортивну споруду зі штучним льодом і ведеться будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу з басейном в місті Краматорськ.

♦ Відчувається підтримка з боку бізнесу. Так, споруджено льодову арену в Маріуполі та спортивний комплекс в місті Миколаївка. Тривають роботи з будівництва плавального басейну в місті Селидове.

♦ Якщо проаналізувати нашу роботу, бачимо, що за останні п’ять років загалом у нас з’явилось 398 сучасних спортивних об’єктів (збільшення складає 11%).

♦ У наступному році планується завершення реалізації проєктів з будівництва комплексу для розвитку велосипедного спорту в Лимані та учбового корпусу спортивного коледжу імені Сергія Бубки в Бахмуті, а також розпочати будівництво нових об’єктів: спортивний комплекс з боксу і кікбоксингу в місті Покровськ; спеціалізований спортивний зал «Колізей» з греко-римської боротьби в місті Краматорськ.

♦ Масштабною ідеєю і мрією спортсменів та тренерів Донеччини є проєкт з будівництва в Донецькій області олімпійської спортивної бази. Метою цього проєкту є зведення потужного комплексу споруд, із сучасним спортивним обладнанням, у поєднанні рекреаційних ресурсів. Задля реалізації цієї мрії розглядається земельна ділянка поблизу міста Святогірськ у селищі Богородичне. На теперішній час проведено археологічні дослідження, топозйомку земельної ділянки та опрацьовується питання розробки детального плану території».

 
 
 

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт подякував спортивній спільноті Донецької області на чолі з Володимиром Мициком за плідну роботу, закликавши колег з інших регіонів брати позитивний приклад, знаходити можливості для покращення спортивної інфраструктури на місцях в рамках нових проєктів, які ініційовані Президентом України Володимиром Зеленським, зокрема, щодо реконструкції ДЮСШ та інших спортивних об’єктів, де тренуються наші провідні атлети та юні таланти.

11.12.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах