Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


«Велике будівництво»: у Слов’янську завершено реконструкцію стадіону імені Юрія Скиданова

Добігла кінця реконструкція стадіону імені Ю.П.Скиданова комунального закладу «Спортивний клуб за місцем проживання «Культурно-спортивний центр» міста Слов’янськ, яка проводилася протягом 4,5 місяців у рамках програми президента України «Велике будівництво».

13 жовтня якість виконаних робіт проінспектували заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, Слов’янський міський голова Вадим Лях і в.о. начальника управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Наталія Точилова.

Зазначимо, що стадіон, який до 2017-го мав назву «Хімік», отримав масштабну реконструкцію вперше за 67 років. З метою історичної спадкоємності зберегли кольорову гамму, що була на момент відкриття споруди в 1953 році — поєднання жовтого й білого. Поряд із цим, створили нові комфортні умови задля занять багатьма видами спорту, проведення щоденних тренувань і різноманітних змагань.

Так, навколо футбольного поля 105х68 метрів з натуральним газоном, який є одним із кращих у Донецькій області, облаштували бігові доріжки з сучасним гумовим покриттям. Оновили трибуни, на яких встановили 2,5 тисячі глядацьких сидінь. Збудували тенісний корт, універсальний майданчик для гри у волейбол та баскетбол, міні-футбольне поле. Окрім цього, обладнали зовнішнє освітлення та сучасне електронне табло, встановили огорожу і зробили благоустрій території.

Загальна кошторисна вартість проєкту склала 38,2 млн грн, роботи фінансувалися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та міського бюджетів. Підрядником виступив ТОВ «Моноліт-центр», замовник робіт – управління житлово-комунального господарства Слов'янської міської ради.

 
 
 
 

Таким чином, на середину жовтня завершеними є всі 5 проєктів щодо стадіонів Донецької області в контексті національної програми «Велике будівництво». Першими завершили роботи в Краматорську: 14 травня було відкрито крите футбольне поле зі штучним покриттям у парку культури та відпочинку «Сад Бернацького», а 24 вересня отримано сертифікат про готовність до експлуатації спортивно-оздоровчого комплексу по вулиці Парковій. Ще один стадіон «з нуля» спорудили в місті Волноваха по вулиці Донецькій. А масштабну реконструкцію, окрім стадіону імені Юрія Скиданова в Слов’янську, отримав також стадіон «Шахтар» у Селидовому.

13.10.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах