Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На нагородженні кращих спортсменів і тренерів Донеччини ключі від будинків отримали Наталя Семенова та Леон Білицький

24 жовтня в Краматорську відбулась урочиста зустріч голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка з провідними спортсменами та тренерами регіону.

Очільник Донеччини вручив сертифікати на отримання нового житла двом майстрам спорту України міжнародного класу, сертифікати спортсменам і тренерам на отримання одноразових грошових винагород, відзнаки «Кращий спортсмен та тренер місяця».

«Я дійсно знаю, що таке спорт і як ви працюєте. І я вам дуже вдячний, – звернувся до спортивної еліти Павло Кириленко. – Ваші досягнення знакові, тому можете бути впевнені: ми вас підтримували, підтримуємо і підтримуватимемо надалі. Ми знаємо проблематику спорту, і нагальні питання будуть вирішені очолюваним мною колективом. Тому в будь-якому разі можете розраховувати на нашу допомогу – ми завжди поруч з вами».

Ключі від будинку в селі Гришине Покровського району отримав провідний спортсмен з гирьового спорту Леон Білицький, у активі якого «золото» та два «срібла» чемпіонату Європи-2016три «срібла» чемпіонату світу-2016три «золота» чемпіонату Європи-2017два «срібла» чемпіонату світу-2018два «срібла» та «бронза» чемпіонату Європи-2019.

Нове помешкання в місті Бахмут набула провідна легкоатлетка родом із Горлівки Наталя Семенова, яка спеціалізується в метанні диску, є переможницею Всесвітньої літньої Універсіади-2003, командного чемпіонату Європи-2009, бронзовою призеркою чемпіонату Європи-2012, учасницею Олімпійських ігор 2004, 2008, 2012 та 2016 років, багаторазовою чемпіонкою України.

 

Відзначимо, що комплексна програма з придбання житла для спортсменів і тренерів на умовах співфінансування з обласного та місцевих бюджетів запроваджена на Донеччині в 2019 році, й наразі вона є єдиною подібною в Україні. Першим ключі від нового помешкання, у місті Слов’янську, отримав заслужений майстер спорту України з плавання серед спортсменів з вадами зору, багаторазовий переможець Паралімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи, Герой України Віктор Смирнов. Окрім нього, Леона Білицького та Наталі Семенової, нове житло також вже придбано для майстра спорту України міжнародного класу з кікбоксингу WAKO Наталії Мартюхіної (у місті Торецьк).

На засіданні Обласної комісії 23 жовтня схвалено здійснення адресної виплати для придбання будинку заслуженому майстру спорту України з пауерліфтингу Олексію Бичкову, у послужному списку якого «золото» чемпіонатів Європи серед чоловіків 2014, 2015, 2019 років, чемпіонатів світу з пауерліфтингу серед чоловіків 2015, 2016, 2017, 2018 років, а також рекорд світу у ваговій категорії до 120 кг у сумі триборства (1130 кг). Також члени комісії ухвалили попередній перелік одержувачів адресної виплати для придбання житла, що включає шість спортсменів: Аліна Логвиненко та Сергій Смелик (вид спорту – легка атлетика), для яких планується надання помешкання в місті Бахмут; Станіслав Оліферчик (стрибки у воду), Ярослав Семененко (плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату), Олександр Чернецький (боротьба греко-римська), Олександр Рубець (пауерліфтинг), для яких планується надання помешкання в місті Маріуполь, а також одного тренера – Максима Єфремова (боротьба вільна, Бахмут).

«Над реалізацією проєкту з надання адресної виплати для придбання житла спортсменам і тренерам ми працювали довго – більше року, тому що необхідних нормативно-правових документів немає в жодній з областей країни. Плануємо, що до початку 2020 року нові помешкання отримають ще десять осіб. Ми хочемо, щоб ви – представники спортивної еліти – залишались у Донецькій області, щоб молодь зростала на вашому прикладі», – зазначив у зверненні до присутніх начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

 

З метою підтримки і стимулювання розвитку спорту вищих досягнень в Донецькій області, морального і матеріального заохочення, за досягнення високих спортивних результатів на міжнародних змаганнях спортсмени і тренери Донеччини вже традиційно відзначаються одноразовими грошовими винагородами. Крім того, 70 перспективних атлетів (40 – з олімпійських видів спорту, 15 – з неолімпійських видів спорту, 15 – з видів спорту серед осіб з інвалідністю) отримують щомісячні стипендії. За 2019 рік станом на сьогодні з обласного бюджету виплачено грошові винагороди на загальну суму 947,75 тис. грн., стипендії – на суму 5 млн. 416 тис грн.

Орден «За заслуги» ІІІ ступеня, згідно Указу Президента України від 13 вересня 2019 року №696/2019, отримав Григорій Шепелєв – заслужений тренер України з боротьби вільної, старший тренер відділення боротьби вільної школи вищої спортивної майстерності, тренер-викладач Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки.

 

За підсумками вересня 2019 року відзнаки «Кращий спортсмен та тренер місяця Донецької області» з олімпійських видів спорту та сертифікати на виплату одноразової грошової винагороди отримали: Аліна Бережна, заслужений майстер спорту України з боротьби вільної, срібна призерка чемпіонату світу-2019 серед жінок, та її наставник, заслужений тренер України з боротьби вільної Олександр Веремієнко.

 

За підсумками вересня 2019 року відзнаки «Кращий спортсмен та тренер місяця Донецької області» з неолімпійських видів спорту Павло Кириленко вручив Камілі Грищенко, кандидату в майстри спорту України з шахів, чемпіонці світу серед дівчат до 18 років (бліц), та її наставнику, тренеру-викладачу Донецького обласного шахового клубу імені Олександра Момота Андрію Корницькому.

 

За підсумками успішних виступів на чемпіонаті світу з плавання серед спортсменів з обмеженими можливостями, що відбувся з 9 по 15 вересня в Лондоні (Велика Британія), сертифікатами на виплату одноразової грошової винагороди відзначені:

- Андрій Трусов – майстер спорту України міжнародного класу з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, переможець та призер чемпіонату світу, рекордсмен світу;

- Світлана Казначеєва – заслужений тренер України плавання серед осіб з інвалідністю, особистий тренер Андрія Трусова, перший тренер Сергія Кліпперта;

- Ярослав Семененко – майстер спорту України міжнародного класу з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, дворазовий срібний та бронзовий призер чемпіонату світу, дворазовий рекордсмен Європи;

- Василь Крайник – майстер спорту України міжнародного класу з плавання серед спортсменів з вадами розумово-фізичного розвитку, бронзовий призер чемпіонату світу;

- Борис Соколов – заслужений тренер України з плавання серед осіб з інвалідністю, особистий тренер Василя Крайника та Ярослава Семененка;

- Віктор Смирнов – заслужений майстер спорту України з плавання серед спортсменів з вадами зору, переможець та бронзовий призер чемпіонату світу;

- Андрій Казначеєв – заслужений тренер України з плавання серед осіб з інвалідністю, особистий тренер Віктора Смирнова;

- Віктор Вангельєв – заслужений тренер України з плавання серед осіб з інвалідністю, особистий тренер чемпіонки світу Ярини Матло;

- Олександр Комаров – майстер спорту України міжнародного класу з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, бронзовий призер чемпіонату світу;

- Василь Лисенко – заслужений тренер України з плавання серед осіб з інвалідністю, особистий тренер Олександра Комарова.

 
 
 
 
 

За підсумками успішних виступів на чемпіонаті Європи з ушу, що відбувся з 6 по 12 вересня в місті Батумі (Грузія), сертифікати на виплату одноразової грошової винагороди отримали:

- Вікторія Булигіна – майстер спорту України, переможниця та срібна призерка чемпіонату Європи;

- Влада Нестеренко – кандидат у майстри спорту України, переможниця та бронзова призерка
чемпіонату Європи;

- Віталій Болдирєв – заслужений тренер України, особистий тренер Вікторії Булигіної, Влади Нестеренко, Ганни Терещенко.

 
 

За підсумками успішних виступів на чемпіонаті Європи з дзюдо серед спортсменів з обмеженими можливостями, що відбувся з 10 по 14 жовтня у місті Брассат (Бельгія), сертифікатами на виплату одноразової грошової винагороди відзначені:

- Марина Погорелова – заслужений майстер спорту України, дворазова чемпіонка Європи (у ваговій категорії понад 63 кг та в команді);

- Андрій Погорелов – майстер спорту України, срібний призер чемпіонату Європи (у командних змаганнях);

- Владислав Рощенков – кандидат у майстри спорту України, срібний призер чемпіонату Європи (у ваговій категорії до 60 кг);

- Євген Нехаєв – майстер спорту України, бронзовий призер чемпіонату Європи (у ваговій категорії до 81 кг).

 
 

Більше світлин з заходу – на нашій сторінці у Facebook: http://www.facebook.com/sportdonoda (альбом - за посиланням)

25.10.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах