Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Баскетболіст Донеччини Олександр Кузнецов – бронзовий призер XXIII літніх Дефлімпійських ігор

29 липня в Самсуні (Туреччина) у десятий день ХХІІІ літніх Дефлімпійських ігор визначилися володарі нагород баскетбольних змагань.

У матчі за «бронзу» чоловіча збірна України зустрічалася з командою Греції. Перебіг гри нагадував «гойдалки»: у першій чверті перевага була на боці греків (19:9), у другій – на боці українців (9:23), у третій Греція повела 17:16, і, нарешті, у четвертій сильнішою була Україна (12:15). Загальний рахунок поєдинку – 57:63, і бронзові медалі додому везуть українці.

Донецьку область у складі національної команди, як і у всіх матчах у Самсуні, представляв Олександр Кузнецов з Маріуполя (до речі, найстарший серед партнерів – 20 липня йому виповнилося 39 років). Проти баскетболістів Греції Олександр зіграв 18:38 хвилин, і за цей час заробив 6 очок. Зазначимо, що Дефлімпійська нагорода 2017 року для Кузнецова виявилася першою у кар’єрі, при тому що він виступав до цього на Іграх 2009 та 2013 роках (де посів, відповідно, сьоме та четверте місця).

Нагадаємо, свій шлях у Самсуні чоловіча збірна України з баскетболу розпочала з 5-ти перемог у 5-ти матчах на груповому етапі: 19 липня – з Кенією (78:21), 20 липня – з Аргентиною (70:63), 21 липня – зі Словенією (60:57), 23 липня – з Австралією (52:45), 24 липня – з Росією (68:65). У чвертьфіналі українці перемогли господарів – команду Туреччини (72:57), а у півфіналі мінімально поступилися спортсменам з Венесуели (58:59).

За підсумками 10 змагальних днів у Самсуні національна збірна має у своєму активі всього 98 медалей (21 золоту, 41 срібну та 36 бронзових) – це найбільша кількість за всю історію виступу України на Дефлімпійських іграх.

Спортсмени Донецької області виявилися володарями 5 нагород: дзюдоїстка Марина Погорелова здобула «бронзу» у особистому заліку та «золото» у командному, дзюдоїст Євген Нехаєв отримав «бронзу» у команді, легкоатлетка Римма Філімошкіна показала «срібний» результат у метанні молота, і, нарешті, бронзовим призером у баскетболі став Олександр Кузнецов.

Вітаємо Олександра з довгоочікуваною медаллю Дефлімпійських ігор! Вона стала винагородою за проявлені Вами характер, жагу до перемоги, і ми бажаємо Вам цілеспрямовано йти до нових життєвих звершень!

30.07.2017

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах