Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Павло Жебрівський зустрівся з провідними спортсменами і тренерами Донецької області

8 вересня, напередодні святкування Дня фізичної культури і спорту, у Краматорську відбулася зустріч голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського з провідними спортсменами, тренерами, фахівцями галузі.

Вітаючи зі святом усіх причетних до спорту, Павло Жебрівський відзначив особливу важливість досягнень атлетів Донеччини, які в цей непростий період продовжують успішно виступати на змаганнях найвищого рівня.

- Представництво Донецької області на Олімпійських іграх у Ріо було достатньо велелюдним, і я хочу подякувати всім, хто гідно захищав на цих змаганнях честь регіону і України. Я думаю, ми багато чого змінимо в нашій роботі, щоб спортсмени Донеччини готувалися не в інших регіонах, а на спортивних базах області. Зрозуміло, що відновлення нашої спортивної інфраструктури потребує великого фінансового ресурсу, але ми обов’язково будемо вкладати та інвестувати в спорт, показуючи, що в здоровому тілі – здоровий дух. Адже саме із занять фізичною культурою виростає спорт вищих досягнень. Я вірю, що в нашому регіоні дуже талановита молодь, і наша задача – створити умови для стовідсоткової самореалізації цих талантів у житті, - зазначив Павло Жебрівський.

 

Після привітальних слів Павло Жебрівський вручив почесні грамоти, подяки Донецької обласної державної адміністрації, почесні грамоти управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації, сертифікати на виплату одноразової грошової винагороди за успішні виступи на Олімпійських іграх-2016.

Так, за підсумками минулої Олімпіади винагороди за рахунок обласного бюджету (на загальну суму 981 875 грн.) отримають 5 спортсменів та 5 тренерів:

- Артем Блошенко – за зайняте 5 місце в дзюдо, вагова категорія до 100 кг;
- Олена Гречихіна та її тренер Ірина Гребеннікова – за зайняте 4 місце в групових змаганнях з синхронного плавання;
- Аліна Логвиненко, її перший тренер Ігор Скирда та особистий наставник Анатолій Чумак – за зайняте 5 місце в жіночій легкоатлетичній естафеті 4х400 м;
- Ігор Радівілов, його перший тренер В’ячеслав Кисельов та особистий наставник Вячеслав Лаврухін – за зайняте 5 місце у вправах на кільцях (спортивна гімнастика);
 
 
 

Крім того, за підсумками червня, липня і серпня плакетки з рук голови Донецької облдержадміністрації отримали кращі спортсмени і тренери Донеччини з олімпійських, неолімпійських видів спорту, видів спорту серед інвалідів (згідно Положення, затвердженого управлінням з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації 1 червня 2016 року).

 

Від імені спортсменів виступила Заслужений майстер спорту України з легкої атлетики Аліна Логвиненко, яка на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро посіла 5 місце в жіночій естафеті 4x400 м.

- Я вітаю всіх з наступаючим Днем фізичної культури і спорту, бажаю міцного здоров’я, бадьорості духу, стійкості, наполегливості в досягненні своїх цілей. Закінчився ще один олімпійський цикл – це був нелегкий період, коли нам довелося більше переміщатися по Україні. Від імені всіх спортсменів я хочу подякувати керівництву Донецької області за розуміння і вагому підтримку, які ми відчували в цей непростий час. Завдяки цій підтримці ми намагаємося прославляти наш регіон, щоб відомі спортсмени тренувалися і у нас теж. Також я хочу подякувати своїм тренерам – спасибі вам за те, що вкладали сили і душу в справу, якій я присвятила все своє життя. Сподіваюся, що не раз ще порадую вас своїми медалями, - сказала Аліна Логвиненко.

Також вітальні і подячні слова керівництву області сказала Заслужений тренер України з синхронного плавання Ірина Гребеннікова, вихованками якої є Олена Гречихіна, яка посіла 4 місце на Олімпійських іграх у Ріо, Єлизавета Яхно та Аліна Шинкаренко, призерки чемпіонатів Європи і світу 2016 року серед юніорів.

- Я вітаю з Днем фізичної культури і спорту колег-тренерів, спортсменів та всіх працівників сфери. Мені радісно бачити вас усіх разом як єдину Донецьку область, адже останнім часом ми рідко збираємось разом. Я дуже сподіваюся, що в найближчий олімпійський цикл нас стане більше – з’явиться талановита молодь, яка буде готуватися на спортивних базах Донеччини, у басейнах, які ми дуже чекаємо. Я бажаю тренерам не зупинятися на досягнутих результатах, щоб у них з’являлися нові зірки. Дуже хотілося б знову зустрітися через чотири роки, після наступних Олімпійських ігор, з молодими спортсменами і тренерами, які приїдуть з нагородами, - зазначила Ірина Гребеннікова.

З повним списком нагороджених на урочистій зустрічі можна ознайомитися в прикріпленому файлі.

 

Більше фотографій з заходу – у альбомі на сторінці управління в соціальній мережі Facebook.
 
08.09.2016

Новини

Перелік спортивних секцій для ВПО з Донеччини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах