Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Єгор Дементьєв – чемпіон Паралімпійських ігор у Парижі, Данило Чуфаров здобув ще одне «срібло»

У дев’ятий день Паралімпійських ігор-2024 спортсмени Донецької області поповнили скарбничку України двома медалями: «золотом» і «сріблом».

Таким чином, загальний здобуток представників Донеччини на змаганнях у Парижі наразі складає 17 нагород: 4 золоті, 8 срібних та 5 бронзових.

37-річний паравелосипедист Єгор Дементьєв виборов перемогу в груповій шосейній гонці на дистанції 99,4 кілометра в класі С4-5. Його результат склав 2 хвилини 18,59 секунд – як і ще трьох суперників із Франції та Нідерландів, яких українець випередив на фініші буквально на мить. Для представника Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» і Слов’янської міської громади ця паралімпійська медаль стала другою в Парижі (після «срібла» змагань на треку) і загалом дев’ятою в кар’єрі з 2012 року.

35-річний параплавець Данило Чуфаров із Маріуполя, вихованець Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю, здобув срібну нагороду на дистанції 100 метрів батерфляєм (клас S11) із часом 1 хвилина 2,86 секунд. Для нього це досягнення виявилося четвертим на змаганнях у Франції (після «срібла» на 200-метрівці комплексним стилем, «бронзи» в 100-метрівці на спині і 100-метрівці брасом) та в цілому дев’ятим на Паралімпійських іграх з 2008 року.

Першим тренером Єгора є його батько Віктор Дементьєв, тренери Данила – Андрій Казначеєв і Ярина Матло.

 
 
 

Світлини – Національний комітет спорту осіб з інвалідністю України, скріншоти трансляції на Суспільне Спорт, SWpix.com, REUTERS/Andrew Couldridge

07.09.2024

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах