Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Роман Полянський – срібний призер, Данило Чуфаров – володар «бронзи» Паралімпійських ігор у Парижі

У четвертий день XVII літніх Паралімпійських ігор у Франції, 1 вересня, спортсмени Донецької області відзначилися 2 медалями. Всього представники Донеччини вибороли для збірної України вже сім нагород: одну золоту, три срібні та три бронзові.

Спортсмен з пара веслування академічного Роман Полянський здобув «срібло» у змаганнях одиночних човнів серед чоловіків у класі PR1M1x, зробивши подарунок собі на 38-річчя та всім українцям. Дистанцію 2000 м представник Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» подолав із часом 9 хвилин 14,47 секунд. Це третє паралімпійське досягнення в кар’єрі Полянського – до цього були «золото» Ігор 2016 та 2020 років.

Параплавець із Маріуполя Данило Чуфаров став бронзовим призером на дистанції 100 м на спині в класі S11, показавши результат 1 хвилина 7,03 секунди. Для 35-річного вихованця комунального закладу «Донецька обласна дитячо-юнацька спортивна школа для осіб з інвалідністю», тренерами якого наразі є Андрій Казначеєв і Ярина Матло, це вже шоста паралімпійська медаль: на Іграх 2008 та 2012 років у нього було по одному «сріблу» та одній «бронзі», на Іграх 2016 року – «бронза».

Також у цей день завершив свій виступ на Паралімпійських іграх спортсмен з пара веслування академічного Ярослав Коюда зі Слов’янська, представник Донецького регіонального центру «Інваспорт». У класі PR2Mix2x, за підсумками змагань серед змішаних парних двійок, він зупинився за крок до п’єдесталу пошани. Ярослав Коюда та спортсменка Волинської області Анна Айсанова показали четвертий час на дистанції 2000 метрів – 8 хвилин 43,22 секунди.

 
 
 
 

Світлини – World rowing / Detlev Seyb, Національний комітет спорту осіб з інвалідністю України і надані спортсменами

02.09.2024

Новини

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах