Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Скелелаз Даниїл Болдирев став шостим на XI Всесвітніх іграх

У сьомий змагальний день XI Всесвітніх ігор – одного з найпрестижніших мультиспортивних турнірів 2022 року, що триває з 7 по 17 липня в американському Бірмінгемі, Донецьку область у складі збірної України представив скелелаз Даниїл Болдирев.

За підсумками кваліфікації в дисципліні «швидкість» спортсмен родом із Донецька, який виступає за Маріуполь, показав п’ятий результат – 5.660 секунд, таким чином увійшовши до топ-8 серед 12 представників восьми країн: Австрії, Індонезії, Казахстану, Південно-Африканської Республіки, Польщі, США, України, Франції.

У чвертьфіналі жереб звів двох українців – 30-річному Даниїлу Болдиреву протистояв 20-річний Ярослав Ткач із Кіровоградської області, і в результаті забігу на 15-метрову стіну, встановлену під кутом 95 градусів, молодість перемогла досвід. Болдирев із часом 5,82 поступився Ткачу 0,06 секунд, посівши в підсумковому протоколі 6 місце. А Ярослав далі знову гідно проявив себе, здобувши до скарбнички України бронзову нагороду (у вирішальній дуелі з часом 5,56 переміг казахстанця Рішата Хайбулліна). Першим і другим відповідно стали індонезійці Веддрік Леонардо та Кіромал Катібін (їх кращими результатами на змаганнях були 5,25 та 5,27 секунд).

Відзначимо, що Болдирев є заслуженим майстром спорту України зі скелелазіння, чемпіоном світу 2014 та 2021 років, чемпіоном Європи 2020 року, срібним призером X Всесвітніх ігор 2017 року в польському Вроцлаві. Особистим тренером Даниїла є його мати Ірина Зубко.

 
 

За три дні до завершення Всесвітніх ігор-2022 збірна України має 32 медалі (9 золотих, 9 срібних, 14 бронзових), перебуває на другій сходинці за кількістю здобутих нагород (вона є рекордною для українців на Всесвітніх іграх) та на четвертій – у загальному медальному заліку. Чотири нагороди вибороли пауерліфтери Донеччини («золото» – Володимир Рисєв і Олексій Бичков, «бронзу» – Анастасія Дерев’янко і Данило Ковальов), ще одну бронзову медаль приніс сумоїст Донецької області Олександр Вересюк.

15.07.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах