Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Олексій Бичков здобув «золото» з пауерліфтингу на Всесвітніх іграх-2022

У третій день головного турніру з неолімпійських видів спорту – XI Всесвітніх ігор, що тривають з 7 по 17 липня в американському Бірмінгемі – завершилися змагання з пауерліфтингу, де яскраво себе проявили в складі збірної України представники Донецької області.

36-річний спортсмен Олексій Бичков з міста Краматорськ здобув перемогу у надважкій ваговій категорії, зібравши в сумі триборства 1115 кг: у присіданнях він подолав штангу вагою 400 кг, у жимі лежачи – 340 кг, у становій тязі – 375 кг. У перерахунку за формулою IPF це становило 107,92 балів (відображає співвідношення між власною вагою атлета і піднятою ним вагою) – даний результат дозволив Олексію обійти суперників із Китайського Тайбею, Великобританії, Франції, Американських Віргінських Островів, США, Коста-Ріки, Ісландії, Єгипту, а також ще одного українця з міста Краматорськ Андрія Шевченка, який посів шосте місце, маючи 100,94 балів (1100 кг у сумі).

Таким чином, непереможний з 2015 року чемпіон світу з пауерліфтингу в чоловічій ваговій категорії до 120 кг Олексій Бичков зміг додати до своєї багатої колекції нагород ще й «золото» Всесвітніх ігор! Підготували спортсмена тренери Віктор Налейкін та Альона Бичкова.

 
 
 
 

За підсумками змагань пауерліфтерів у американському Бірмінгемі збірна Україна здобула 7 медалей, з яких обидві золоті та ще дві бронзові принесли до скарбнички спортсмени Донецької області. Нагадаємо, що чемпіоном, як і Бичков, був Володимир Рисєв з Краматорська (у важкій ваговій категорії), бронзовими призерами – представниця Дружківки Анастасія Дерев’янко (у легкій вазі) та ще один краматорчанин Данило Ковальов (у важкій категорії). Окрім цього, у абсолютному заліку з-поміж усіх вагових категорій серед чоловіків Володимир Рисєв та Олексій Бичков посіли першу та другу сходинки відповідно.

 

Загалом у пауерліфтингу в США Донецьку область представили 7 спортсменів, три з яких опинились поза п’єдесталом пошани: 6 місця у надважкій категорії серед жінок і чоловіків посіли Дар’я Русаненко з Дружківки (з результатом 98,42 бали) та Андрій Шевченко з Краматорська (100,94 бали), сьомим у середній вазі був Владислав Чорний з Маріупольського району (99,52 бали).

 

Додамо, що наразі в медальному заліку XI Всесвітніх ігор збірна України з 22 нагородами (8 золотими, 6 срібними, 8 бронзовими) посідає третє місце після Німеччини та Колумбії, при цьому за кількістю медалей ділить перше місце з Італією.

11.07.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах