Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Пауерліфтерка Донеччини Анастасія Дерев’янко здобула для України першу медаль Всесвітніх ігор у США

На XI Всесвітніх іграх – головному турнірі з неолімпійських видів спорту, місцем проведення якого з 7 по 17 липня є американський Бірмінгем, першу нагороду до скарбнички збірної команди України принесла спортсменка Донецької області Анастасія Дерев’янко.

Представниця міста Дружківка стала бронзовою призеркою за підсумками жіночих змагань легкої вагової категорії, де боролися атлетки з Бразилії, Великобританії, Данії, Норвегії, Пуерто-Рико, Польщі, України, Франції, Японії.

У праві присідання Анастасія показала результат 187,5 кг, у жимі лежачи – 115 кг, у становій тязі – 180 кг. Сума триборства склала 482,5 кг, що в перерахунку за формулою IPF (відображає співвідношення між власною вагою атлета і піднятою ним вагою) становить 100.72 бали.

Підготував спортсменку тренер із Дружківки Сергій Федоренко.

Відзначимо, що загалом від Донецької області до складу збірної України на Всесвітніх іграх увійшло 9 атлетів: з пауерліфтингу, окрім Анастасії Дерев’янко, ще Олексій Бичков, Володимир Рисєв, Данило Ковальов, Андрій Шевченко (Краматорськ), Дар’я Русаненко (Дружківка), Владислав Чорний (Маріупольський район); зі скелелазіння – Даниїл Болдирев родом із Донецька, який представляє Маріуполь; з сумо – представник Бахмутської громади Олександр Вересюк.

Вболіваймо за українських спортсменів разом!

 
 
 
 
08.07.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах