Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Пауерліфтери Донеччини привезли до України дві золоті та дві бронзові нагороди Всесвітніх ігор, сумоїст Олександр Вересюк – ще одну «бронзу»

13 липня вісім спортсменів Донецької області повернулися до України з американського Бірмінгема, де успішно взяли участь у XI Всесвітніх іграх – головних змаганнях з неолімпійських видів спорту, що традиційно проходять на наступний рік після Олімпіади та Паралімпіади.

Вночі атлети прибули на залізничну станцію «Львів», де з подарунками від Донецької облдержадміністрації їх зустріли представники управління фізичної культури та спорту ОДА. Від очільника регіону Павла Кириленка спортсменам і тренерам передали найтепліші привітання зі здобутками й побажання нових перемог на славу України та Донеччини як її невід’ємної частини.

Нагадаємо, чотири медалі Всесвітніх ігор у США до скарбнички регіону та України принесли пауерліфтери: чемпіонами стали Володимир Рисєв (у важкій ваговій категорії) і Олексій Бичков (у надважкій категорії) з Краматорська, бронзовими призерами – представниця Дружківки Анастасія Дерев’янко (у легкій вазі) та ще один краматорчанин Данило Ковальов (у важкій категорії). Бронзову нагороду в сумо у чоловічій абсолютній ваговій категорії виборов представник Бахмутської громади Олександр Вересюк. Не потрапили на п’єдестал пошани, але отримали безцінний змагальний досвід ще троє пауерліфтерів: Владислав Чорний з Маріупольського району (у середній вазі), Дар’я Русаненко з Дружківки та Андрій Шевченко з Краматорська (у надважкій категорії).

«Це більше, ніж просто перемога. Тому що в такий дуже складний час для нашої держави я повинен був виграти, аби показати, що Україна є непохитною. І що Краматорськ – це Україна, Донбас – це Україна! Заради цього я повинен був виграти, іншого шляху у мене не було!», - так прокоментував свій чемпіонський виступ Олексій Бичков.

«Готуючись і перебуваючи на змаганнях, найважчим було розуміння того, що відбувається у цей час вдома, в Україні. Дуже багато чого довелось пройти, аби отримати медаль найпрестижніших змагань з пауерліфтингу, і я дуже щаслива, що мені це вдалося.  Це нереальні відчуття: показати українську силу на весь світ!», - поділилася емоціями від здобуття «бронзи» Анастасія Дерев’янко.

Спортсмени повернулися на рідну землю після важкого тренувального періоду напередодні Всесвітніх ігор, аби трохи перепочити та з новими силами розпочати підготовку до міжнародних турнірів найвищого рівня, що чекають у майбутньому. Зокрема, представники Донеччини в пауерліфтингу прагнуть вкотре гідно представити Україну на чемпіонаті світу, що цьогоріч має відбутися у листопаді в Данії.

 

13.07.2022

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах