Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У День тренера України нагородами удостоїли спортсменів Донеччини та їх наставників

19 липня 2021 року вперше в історії України офіційно відзначили професійне свято День тренера, який приурочили до дня відкриття Ігор XXVI Олімпіади в Атланті – саме 25 років тому наша національна команда дебютувала на наймасовішому спортивному форумі.

Цьому історичному моменту в Краматорську присвятили урочисту зустріч голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка зі спортсменами та тренерами Донеччини.

«Атлети нашого регіону завжди серед лідерів на всеукраїнському рівні, і навіть цього року 14 зі 158 учасників олімпійської команди України – це представники Донецької області. Заслугу тренерів у такому високому показнику важко переоцінити, адже за кожною перемогою спортсмена стоїть тривала й кропітка праця із наставником. З нагоди свята від щирого серця бажаємо всім міцного здоров’я, наснаги задля нових міжнародних здобутків! Донецька область зі свого боку, не зважаючи ні на що, продовжуватиме розбудовувати інфраструктуру та дбати про гідне фінансове забезпечення спортивної сфери. І разом ми зробимо нашу українську збірну швидшою, вищою, сильнішою», – звернувся до спортивної еліти Павло Кириленко.

«Тренер – це та особа, яка виховує з дитини чемпіона. Яка плекає загартовану і впевнену в собі людину по життю. Яка дає можливість місту, регіону, державі прославляти свою націю, зміцнювати добрі спортивні традиції. Внесок тренера у високий результат, як і спортсмена, заслуговує шани та поваги, тому Донецькою облдержадміністрацією з лютого 2020 року запроваджено 30 щомісячних стипендій для кращих тренерів. Ми розуміємо, що ви, вкладаючи в роботу душу і серце, того варті», – додав начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

 
 
 
 

Від імені спортсменів вітальне слово тренерам було надано Ярославу Семененку – заслуженому майстру спорту України з плавання з ураженнями опорно-рухового апарату, кандидату на участь у Іграх XVI Паралімпіади в Токіо (Японія).

У залі на екрані продемонстрували відеопривітання від спортсменів Донецької області – членів національної збірної команди України для участі в Іграх XXXII Олімпіади в Токіо (Японія), легкоатлеток Аліни Логвиненко та Вікторії Ткачук, а також учасника Олімпійських ігор 2008 та 2012 років у змаганнях з сучасного п'ятиборства Дмитра Кірпулянського.

 

В рамках урочистої церемонії нагородження відзнаки за вагомий особистий внесок у розвиток спорту та високі результати отримала низка тренерів і спортсменів Донеччини.

Почесною грамотою Міністерства молоді та спорту України і Почесною грамотою Донецької обласної державної адміністрації, обласної військово-цивільної адміністрації удостоєно Івана Збандута – президента Донецького обласного відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Федерація пауерліфтингу України» «Федерація пауерліфтингу Донецької області», заслуженого тренера України.

Почесну грамоту Донецької обласної державної адміністрації, обласної військово-цивільної адміністрації отримав Євген Крайній – тренер-викладач з футболу міського футбольного клубу «Дружківка».

Подяку Донецької обласної державної адміністрації, обласної військово-цивільної адміністрації висловлено: Леоніду Будяку – тренеру-викладачу на громадських засадах волейбольної команди міста Краматорська, Олегу Саннікову та Володимиру Жога – тренерам-викладачам Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з важкої атлетики, Володимиру Туфатуліну – старшому тренеру-викладачу з боксу дитячо-юнацької спортивної школи № 3 міста Краматорська.

 
 
 
 

Сертифікат на отримання одноразової грошової винагороди, стартові гідрошорти, посвідчення та значок «Заслужений майстер спорту України з плавання» отримав Ярослав Семененко – дворазовий чемпіон та срібний призер чемпіонату Європи 2021 року з паралімпійського плавання.

Сертифікат на отримання одноразової грошової винагороди та стартові гідрошорти вручено Василю Крайнику – майстру спорту України міжнародного класу, дворазовому чемпіону, срібному та дворазовому бронзовому призеру чемпіонату Європи 2021 року з паралімпійського плавання.

 

Також сертифікатами на отримання одноразових грошових винагород за успішні виступи на міжнародних змаганнях заохочені:

- Андрій Трусов – майстер спорту України міжнародного класу, триразовий чемпіон, рекордсмен, дворазовий срібний та дворазовий бронзовий призер чемпіонату Європи 2021 року з паралімпійського плавання;

- Віктор Смирнов – Герой України, заслужений майстер спорту України, чемпіон та триразовий срібний призер чемпіонату Європи 2021 року з паралімпійського плавання;

- Микола Жабняк – майстер спорту України міжнародного класу, чемпіон та срібний призер чемпіонату Європи 2021 року з легкої атлетики (паралімпійський вид);

- Борис Соколов – заслужений тренер України з плавання, тренер-викладач Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт», особистий тренер Ярослава Семененка та Василя Крайника;

- Віктор Лис – заслужений тренер України з легкої атлетики, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, тренер-викладач Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю, особистий тренер Миколи Жабняка.

 
 

За зайняте перше місце на чемпіонаті України U17 з хокею з шайбою сезону 2020-2021 років медалями та кубком нагороджено гравців команди «Донбас 2004» хокейного клубу «Донбас» на чолі з капітаном Веніаміном Трандафіловим. Також медалі отримали тренери команди Леонід Гладченко та Володимир Карабаджак, генеральний директор хокейного клубу «Донбас» Федір Ільєнко.

Сюрпризом для головного спеціаліста відділу фізкультурно-спортивної роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Анастасії Юдової, яка 19 липня є іменинницею, став Лист подяки Донецької обласної державної адміністрації, обласної військово-цивільної адміністрації.

 
 
 
 

Більше світлин зі змагань – на сторінці управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в Facebookfacebook.com/sportdonoda (за посиланням)

20.07.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах