Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Інваспорт. Легкоатлети Донеччини здобули 5 медалей на чемпіонаті Європи в Польщі

Успішним для спортсменів Донецької області виявився виступ на чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату, порушеннями зору та вадами розумового і фізичного розвитку, який відбувся з 1 по 5 червня в польському Бидгощі.

До скарбнички регіону та України представники Донеччини та міста Бахмут, яких підготували заслужені тренери України Вячеслав Понька та Віктор Лис, принесли 5 нагород: три золоті, одну срібну та одну бронзову.

Майстер спорту України міжнародного класу Юлія Павленко стала володаркою трьох медалей серед спортсменів з порушеннями зору. В бігу на 100 метрів атлетка разом зі своїм гайдом і тренером Вячеславом Понькою відразу захопили лідерство, у кваліфікаційних забігах встановивши рекорд чемпіонатів Європи – 13.29 секунд. За підсумками фіналу стометрівки наш дует підтвердив свою майстерність та переміг з часом 13.31 с. У найсильнішому зі своїх видів – стрибках у довжину – Юлія вже у першій спробі показала результат 4.86 метрів, який суперниці перевершити не змогли. Третя спроба для Павленко виявилася найвдалішою – 4.91 м, що є новим рекордом чемпіонатів Європи у класі Т-11. Бронзовою призеркою спортсменка стала в бігу на 200 м з часом 27.66 с.

«Золото» і «срібло» серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату виборов майстер спорту України міжнародного класу Микола Жабняк. У штовханні ядра він став другим із результатом 14.69 метрів, а в метанні диска із великою перевагою обійшов опонентів, показавши результат 54.22 м. При цьому Миколі довелося двічі боротися за звання кращого в секторі зі штовхання ядра – спочатку Жабняк став переможцем, а після виявлення помилки (спортсменам надали снаряди легші, ніж потрібно) посів другу сходинку.

Додамо, що всього на чемпіонаті Європи було заявлено 672 спортсмени з 44 країн. Україну представили 33 атлети, які здобули 39 медалей (17 золотих, 13 срібних та 9 бронзових).

 
 
 
 
07.06.2021

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах