Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Слов’янську відкрили унікальний скеледром

8 грудня в місті Слов’янськ у спортивному корпусі Донбаського державного педагогічного університету відбулося урочисте відкриття сучасного адаптивного скеледрому.

Реалізація проєкту від ідеї до завершення технічних робіт тривала півтора роки в рамках Програми Організації Об’єднаних Націй із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Королівства Нідерландів. До розробки концепції долучився керівник громадської організації «Обласна федерація альпінізму і скелелазіння «Донбас» Ігор Носаченко. Унікальність скеледрому для України та Донецької області полягає в його інклюзивності: третина стенду передбачена для занять осіб з обмеженими можливостями.

Юних спортсменів на святковому заході привітали: ректор ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет», доктор педагогічних наук, професор Світлана Омельченко, спеціаліст із соціальної згуртованості Програми розвитку ООН в Україні Євген Кузнецов, начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, начальник відділу сім’ї, молоді, фізичної культури і спорту Слов’янської міської ради Олександр Міщенко, директор КУ «Інклюзивно-ресурсний центр Слов’янської міської ради Донецької області» Оксана Сабардак, декан факультету фізичного виховання ДДПУ Олександр Холодний.

«Вірю, що нова спортивна база дасть поштовх розвитку в Донецькій області такого перспективного олімпійського виду спорту, як скелелазіння, і діти на своєму спортивному шляху рівнятимуться на досягнення наших провідних атлетів. Так, найтитулованішим скелелазом регіону є заслужений майстер спорту України Даниїл Болдирев родом із Донецька – чемпіон світу 2014 року та чемпіон Європи 2020 року, у активі якого також «срібло» Всесвітніх ігор і ще низка інших міжнародних нагород. Гарний приклад для хлопців і дівчат показує 14-річна краматорчанка Анастасія Кобець, яка в 2020-му перемогла на Кубку України серед жінок та чемпіонаті України серед молоді», – зауважив Володимир Мицик.

 
 
 

Відзначимо, що сучасний скеледром у Слов’янську, висота якого становить 7,5 метрів, є найбільшим у Донецькій області в закритих приміщеннях. При цьому відкрита сертифікована траса, яка цього року прийняла чемпіонат України, створена в місті Маріуполь на базі центру спорту та відпочинку «Аляска». Також протягом 2015-2020 років нові скеледроми з’явилися в містах Добропілля, Краматорськ, Курахове, селищі Новоселівка Лиманської міської територіальної громади та селі Миколаївка Покровського району.

 
 
 

Більше світлин з заходу – на сторінці управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації в Facebook: www.facebook.com/sportdonoda (за посиланням)

08.12.2020

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах