Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Донецький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» у 2019 році: досягнення та проблеми

7 листопада в місті Краматорськ відбулось розширене засідання колегії управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації.

Захід пройшов під головуванням начальника управління Володимира Мицика. Також учасниками засідання були керівники органів управління фізичною культурою та спортом міськвиконкомів, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад, керівники обласних фізкультурно-спортивних організацій, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», районних організацій фізкультурно-спортивного товариства «Колос», представники громадських організацій (федерацій) з видів спорту.

Про роботу Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» доповів директор центру Сергій Головченко. Він окреслив досягнення в роботі за 2019 рік, а також проблемні питання, що потребують вирішення.

Так, станом на сьогодні налічується 18 центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»: 1 обласний, 15 міських, 1 районний, 1 селищний. У 2019 році відкрито центри в місті Вугледар та Олександрівській ОТГ. При цьому належним чином не працює центр у місті Мирноград, створений ще в 2006 році. Серед міст Донеччини заклад «Спорт для всіх» не створено тільки в Торецьку.

Сергій Головченко зазначив, що традиційно масовим стало проведення обласних заходів «Мама, тато, я – спортивна сім’я», «Козацькі розваги», «День ходьби». До проведення фізкультурно-оздоровчого заходу для дітей у літній канікулярний період «Школа плавання» активно долучився Маріупольський міський центр «Спорт для всіх», який охопив 2200 учасників. А під час заходу «Олімпійське літо» тільки зусиллями Бахмутського міського центру «Спорт для всіх» залучено близько 4,5 тисяч дітей.

У серпні 2019 року втілено в життя новий проєкт Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» під назвою «Велоліто». Його реалізація відбулась у форматі «челленджу» (виклику), завдяки якому велозабіги охопили всі центри «Спорт для всіх» та зацікавлені в такому проведенні дозвілля організації. Подібні «челенджи» Сергій Головченко запропонував робити не тільки на велосипедах, а й у фітнес-залах, на тренажерних, футбольних, мультифункціональних спортивних майданчиках.

У жовтні 2019 року до Дня захисника України Донецький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» виступив організатором спортивного свята «Ігри патріотів», під час якого на центральній площі Краматорська змагались мужні, сильні духом чоловіки, діти та всі бажаючі.

Серед заходів, що планується реалізувати в 2020 році, центром визначено такі: 1) «Школа плавання» як на відкритих водоймах, так і в басейнах; 2) «Спортивне довголіття» – заходи для ветеранів; 3) «ВелоДонеччина».

 
 

Також Сергій Головченко закликав колег на місцях приділити особливу увагу щодо утримання ігрових спортивних майданчиків та майданчиків з тренажерним обладнанням, які було збудовано в 2017 році до 85-річчя Донецької області.

Проблемними в роботі центрів «Спорт для всіх» залишаються такі питання:

- обмежене фінансування, недостатнє забезпечення центрів власними спортивними спорудами, фізкультурно-оздоровчим інвентарем задля залучення громадян до занять масовим спортом;

- низька заробітна плата працівників центрів (останні зміни відбулись ще в 2004 році), що не дозволяє в повній мірі забезпечити кадровий склад закладів.

10.11.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах