Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


За путівки на Паралімпійські ігри 2020 року боротимуться 18 спортсменів Донеччини

7 листопада в місті Краматорськ відбулось розширене засідання колегії управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації.

Захід пройшов під головуванням начальника управління Володимира Мицика. Також його учасниками були керівники органів управління фізичною культурою та спортом міськвиконкомів, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад, керівники обласних фізкультурно-спортивних організацій, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», районних організацій фізкультурно-спортивного товариства «Колос», представники громадських організацій (федерацій) з видів спорту.

Про формування списку спортсменів Донецької області – кандидатів на участь у XVI літніх Паралімпійських іграх, що відбудуться з 25 серпня по 6 вересня 2020 року в Токіо, доповів начальник Донецького регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» Костянтин Шевченко.

Так, на сьогоднішній день до списку кандидатів на участь у майбутніх Іграх входять 18 атлетів, представники семи видів спорту: плавання – 8 осіб, легка атлетика – 4, пауерліфтинг – 2, бадмінтон, велосипедний спорт, веслування академічне, волейбол сидячи – по 1.

Кількісний склад спортсменів-кандидатів на участь у XVI літніх Паралімпійських іграх 2020 року в розрізі міст області виглядає таким чином: Маріуполь – 9 осіб, Слов’янськ – 6, Бахмут – 3.

 
 

Традиційно великими є сподівання на вдалий виступ плавців Донеччини, які гідно показали себе на чемпіонаті світу-2019 у Лондоні: Віктора Смирнова, Ярослава Семененка, Василя Крайника, Андрія Трусова, Сергія Кліпперта, Олександра Комарова, Ярини Матло, Данила Чуфарова. Зауважимо, що класифікацію за нозологіями спортсмени проходитимуть на чемпіонаті Європи в травні 2020 року.

Заслужений майстер спорту з велоспорту Єгор Дементьєв, дворазовий чемпіон Паралімпійських ігор 2012 року та дворазовий чемпіон Паралімпійських ігор 2016 року, знову здобув для України ліцензію в двох програмах: на шосе та треку. У легкій атлетиці путівки в Токіо намагатимуться вибороти Юлія Павленко, Дмитро Ібрагімов, Володимир Пономаренко, Олександр Бєлобоков.

Спортсменка Донеччини Ніна Козлова, яка раніше виступала в плаванні, з 2018 року випробує себе в бадмінтоні. На чемпіонаті світу-2019 вона стала дев’ятою, а на міжнародному турнірі в Данії у жовтні стала володаркою срібної та бронзової нагород.

Представник регіону в академічному веслуванні Ярослав Коюда в поточному році став четвертим на чемпіонаті світу за програмою PR2 Mix2x (у парі з киянкою Світланою Богуславською). Також кандидатами на Токіо-2020 від Донецької області є: у волейболі сидячи – Марк Приймаков, у пауерліфтингу – Антон Крюков та Михайло Мельников.

Про умови, які створені для паралімпійців, розповіли начальник відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Слов’янської міської ради Олександр Міщенко та директор комунального закладу «Донецька обласна дитячо-юнацька спортивна школа для осіб з інвалідністю» Юрій Оніщенко.

 
Володимир Мицик наголосив, що в Донецькій області приділяється велика увага підтримці провідних атлетів та тренерів. Так, 15 спортсменам з інвалідністю призначена щомісячна стипендія в розмірі 4-х прожиткових мінімумів, за успішні виступи на міжнародних змаганнях спортсмени і тренери отримують одноразові грошові винагороди. Зусиллями обласної та місцевої влади з 2019 року реалізовується програма з надання адресної виплати для придбання житла: зокрема, серед паралімпійців ключі від квартири в місті Слов’янськ отримав заслужений майстер спорту з плавання, Герой України Віктор Смирнов, також до кінця року планується придбання нового помешкання в місті Маріуполь для майстра спорту України міжнародного класу з плавання Ярослава Семененка та його наставника, заслуженого тренера України Бориса Соколова.
 
09.11.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах