Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Паралімпійці Донеччини 14 вересня здобули два «золота» та одну «бронзу»

14 вересня 2016 року в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) у рамках XV літніх Паралімпійських ігор були розіграні чергові нагороди з ряду видів спорту та нозологій.

Представники Донецької області в складі збірної команди України за підсумками дня також увійшли до числа найкращих спортсменів світу.

Дворазовий чемпіон Паралімпіади-2012 в Лондоні з велоспорту Єгор Дементьєв здобув другу золоту нагороду на Іграх у Ріо. Після тріумфу на треку, що стався 10 вересня, Єгор став кращим на шосе в індивідуальній гонці з роздільним стартом (C5). Результат нашого велосипедиста – 36:53.23.

Свою першу паралімпійську медаль – і відразу золоту – здобув пловець з ураженням опорно-рухового апарату з Маріуполя Олександр Комаров. На найвищу сходинку п’єдесталу він піднявся у складі збірної України в естафеті 4х100 м вільним стилем (разом з Максимом Крипаком, Богданом Гриненко та Денисом Дубровим). Більше того, час українців став паралімпійським рекордом – 3:48.11, лише однієї сотої не вистачило до рекорду світу.

Чотириразовий чемпіон Паралімпійських ігор з плавання серед спортсменів з вадами зору Олександр Мащенко зі Слов’янська 14 вересня здобув дебютну для себе нагороду змагань у Ріо-де-Жанейро. «Бронзу» Олександру приніс виступ на дистанції 100 м батерфляєм (S11) – 1.03.38.

Таким чином, на кінець сьомого змагального дня Паралімпіади 2016 року в активі спортсменів Донецької області 9 нагород: 4 золоті та 5 бронзових.

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик вітає спортсменів і їх тренерів з дуже успішним виступом та бажає нових яскравих здобутків у Ріо-де-Жанейро!

 
15.09.2016

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах