Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Обласною комісією схвалено виділення коштів для придбання житла заслуженому тренеру України Борису Соколову

6 листопада в місті Краматорськ відбулось чергове засідання Обласної комісії з розгляду питань щодо визначення одержувачів адресної виплати для придбання житла.

Нагадаємо, розпорядженням голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 04.03.2019 № 236/5-19 було затверджено Порядок використання коштів обласного бюджету, передбачених на здійснення адресних виплат спортсменам та тренерам на території Донецької області для придбання житла на умовах співфінансування з місцевих бюджетів міст (міст обласного значення), районів, об’єднаних територіальних громад області обласному бюджету.

Головував на засіданні заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін. Про наявну ситуацію з наданням необхідних документів від місцевої влади, відповідно до зазначеного Порядку, доповів начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Відзначимо, що всього в 2019 році на здійснення адресних виплат спортсменам та тренерам Донеччини для придбання житла передбачається близько 7 млн. грн., і Донецька облдержадміністрація забезпечить співфінансування в розмірі 50% з обласного бюджету. Станом на сьогодні нове помешкання вже отримали: у місті Слов’янськ – заслужений майстер спорту України з плавання серед осіб з вадами зору Віктор Смирнов, у місті Бахмут – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Наталя Семенова, у селі Гришине Покровського району – майстер спорту України міжнародного класу з гирьового спорту Леон Білицький.

Володимир Мицик доповів, що, окрім Наталі Семенової, Бахмутська міська рада в поточному році планує здійснити адресні виплати на придбання житла загальною сумою 169888 грн. ще двом особам: заслуженому майстру спорту України з легкої атлетики, бронзовій призерці Олімпійських ігор 2012 року, переможниці Європейських ігор 2019 року Аліні Логвиненко та тренеру-викладачу з боротьби вільної Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки та КДЮСШ № 1 Бахмутської міської ради Максиму Єфремову. При цьому питання щодо виділення коштів на здійснення адресної виплати для придбання житла Сергію Смелику в розмірі 254832 грн. переноситься на 2020 рік та буде розглянуто в грудні 2019 року.

Таким чином, виникла необхідність внесення зміни до попереднього переліку осіб, яким може бути здійснено адресну виплату для придбання житла, ухваленого на попередньому засіданні Обласної комісії 23 жовтня. Замість Сергія Смелика на 2019 рік запропоновано включити до цього списку Бориса Соколова – заслуженого тренера України, тренера-викладача комунального закладу «Донецька обласна дитячо-юнацька спортивна школа для осіб з інвалідністю», для якого готова виділити співфінансування Маріупольська міська рада.

 

Борис Соколов з 2008 року є наставником майстра спорту України міжнародного класу з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату Ярослава Семененка. Зазначимо, що атлет і тренер є внутрішньо переміщеними особами. У послужному списку Ярослава – «бронза» Паралімпійських ігор 2016 року (Ріо-де-Жанейро, Бразилія), нагороди чемпіонатів Європи 2009, 2014, 2016, 2018 років, чемпіонатів світу 2010, 2011, 2013, 2015 років. На чемпіонаті світу, що відбувся з 9 по 15 вересня 2019 року в Лондоні (Велика Британія), Семененко здобув два «срібла» та одну «бронзу», а також встановив рекорд Європи.

Ще одним вихованцем тренера є майстер спорту України міжнародного класу з плавання серед спортсменів з вадами розумового і фізичного розвитку Василь Крайник. У 2018 році він додав до скарбнички Донеччини та України «золото» і три «бронзи» чемпіонату Європи, а в 2019-му став бронзовим призером чемпіонату світу.

Розглянувши надані документи, члени Обласної комісії підтримали кандидатуру Бориса Соколова одноголосно.

Додамо, що наступні засідання Обласної комісії з розгляду питань щодо визначення одержувачів адресної виплати для придбання житла проводитимуться по мірі надходження необхідних пакетів документів.

 
06.11.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах