Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


У Святогірську тривають топографо-геодезичні роботи в рамках реалізації проєкту з облаштування спортивного парку, де буде розміщена олімпійська база

3 жовтня начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик із робочим візитом відвідав місто Святогірськ, де по вулиці Курортній реалізовується проєкт щодо будівництва спеціалізованого спортивного парку з розміщенням об’єктів олімпійської спортивної бази.

Нагадаємо, Донецька обласна державна адміністрація виступає ініціатором зведення в регіоні надсучасного спортивного об’єкту. Після детального розгляду наявних на Донеччині варіантів місцем будівництва обрали західну частину міста Святогірськ, біля бази відпочинку «Зелений гай». Територія складає близько 20 гектарів, представляє собою велике поле, що виходить до дубового гаю.

Замовником робіт з розробки детального плану території виступила Святогiрська міська рада, якій з обласного бюджету на соціально-економічний розвиток надано субвенцію розміром 195 тис. грн. ДПТ розроблено ПП «РЕСТРО» на підставі рішення Святогірської міської ради від 18 травня 2018 року №1-ХХІ-7 та затверджено 29 березня 2019 року на пленарному засіданні XХХVІІ сесії Святогірської міської ради 7 скликання.

При розробці ДПТ споруди розташували таким чином, щоб врахувати наявність комунікацій, геологічну та екологічну обстановку, що склалися. Містобудівну документацію приведено у відповідність до вимог Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку», який набрав чинності в жовтні 2018 року, і вона не суперечить Державним будівельним нормам України. Основними завданнями під час реалізації проєкту мають стати максимальне збереження існуючої екосистеми.

Також попередньо проведено топографо-геодезичні роботи: топографічну зйомку М 1:500 ділянки 20 га, на якій безпосередньо будуть розташовані спортивні об’єкти, та топографічну зйомку М 1:2000 ділянки 55 га, з метою подальшого визначення підведення комунікацій, під’їзних шляхів тощо. На ці види робіт витрачено 120,1 тис. грн. з обласного бюджету.

Відповідно до рішення Святогірської міської ради від 06.09.2019 № 4-XLIII-7, управлінню фізичної культури та спорту облдержадміністрації надано дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення у постійне користування земельної ділянки по вул. Курортній.

У зв’язку з цим, управлінням фізичної культури та спорту облдержадміністрації укладено договори на топографо-геодезичні роботи щодо виносу меж земельної ділянки в натуру (на місцевість) та розробку проєкту землеустрою, який потім має пройти державну експертизу в Києві. На ці цілі в обласному бюджеті на 2019 рік передбачено кошти в сумі 120 тис. грн.

 
 
 

Зазначимо, що проєкт у Святогірську отримав підтримку президента Національного олімпійського комітету України, віце-президента Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій, члена виконкому Міжнародного олімпійського комітету, олімпійського чемпіона, Героя України Сергія Бубки. Також ідею, що подібні спортивні бази мають бути створені у всіх регіонах України: на сході, заході, півдні, півночі та в центрі, схвалили президент України Володимир Зеленський та керівництво Міністерства молоді та спорту України.

Метою реалізації проєкту є подальший розвиток спорту вищих досягнень в Донецькій області, дитячо-юнацького і резервного спорту, збереження контингенту провідних спортсменів та тренерів області, проведення навчально-тренувальних зборів спортсменів збірних команд області та України, спортивно-масових заходів різних рівнів. Новий об’єкт має бути доступний для занять як професійних атлетів, так і місцевого населення, і в першій черзі його будівництва планується облаштування площинних спортивних споруд, відкритих для відвідання. Планується, що фінансування необхідних робіт з будівництва відбуватиметься з обласного та державного бюджетів із залученням міжнародних інвестицій.

04.10.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах