Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


На сесії Святогірської міської ради затверджено детальний план території по вулиці Курортна

29 березня відбулось пленарне засідання XХХVІІ сесії Святогірської міської ради 7 скликання, на якому серед інших розглядалось питання про затвердження проекту містобудівної документації «Детальний план території по вулиці Курортна в м.Святогірську».

Нагадаємо, головною метою проекту є створення спеціалізованого спортивного парку з розміщенням спортивних споруд. Замовником розробки детального плану території є Святогiрська міська рада, якій з обласного бюджету надано субвенцію на соціально-економічний розвиток розміром 195 тис. грн. Детальний план території розроблено приватним підприємством «РЕСТРО» на підставі рішення Святогірської міської ради від 18 травня 2018 року №1-ХХІ-7.

Головуючою на сесії була в.о. Святогірського міського голови, секретар міської ради Тетяна Божко. Серед запрошених – начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, в.о. начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Василь Теклюк, керівник ПП «РЕСТРО» Аркадій Дашевський, начальник відділу житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту і зв’язку, благоустрою, архітектури, містобудування та земельних відносин Святогірської міської ради Анатолій Жденовський.

Доповідачі підкреслили, що проект містобудівної документації «Детальний план території по вулиці Курортна в м. Святогірську» приведено у відповідність до вимог Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку», який набрав чинності в жовтні 2018 року, і не суперечить Державним будівельним нормам України. Основними завданнями під час реалізації проекту мають стати максимальне збереження існуючої екосистеми та забезпечення для місцевих мешканців доступності до новостворених об’єктів.

Анатолій Жденовський відзвітував по виконаних процедурах щодо розгляду проекту детального плану території (ДПТ) по вулиці Курортна. Так, з 20 листопада 2018 року протягом 15 днів тривало обговорення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки ДПТ. Враховуючи отримані пропозиції та зауваження, ПП «РЕСТРО» розробило звіт про стратегічну екологічну оцінку, який є розділом «Оздоровлення навколишнього природного середовища» цього ДПТ. Відкоригований детальний план території з 14 лютого 2019 року представили для громадського обговорення, що тривало протягом місяця (зокрема, 12 березня проведені громадські слухання). І ті зауваження, які стосувались безпосередньо змін у проекті ДПТ, були враховані розробником.

 
 

Аркадій Дашевський наголосив, що він вивчив кадастрову мапу міста Святогірська (ортофотоплан) на предмет інших варіантів можливого розміщення об’єктів і дійшов висновку щодо невідповідності розмірів їх ділянок – від 3,5 до 5,5 га замість 15 га, необхідних під забудову. У ході розробки детального плану території по вулиці Курортна в м. Святогірську ПП «РЕСТРО» внесено наступні корективи: використовується термін «спеціалізований парк»; нанесені «зелені лінії», які обмежують кордони забудови таким чином, щоб не зачіпати великі ареали насаджень (у тому числі вікові дуби, сосни, інші цінні рослини); закрито на транспортній схемі можливість проїзду через комплекс у бік набережної; передбачено обов’язкове виконання археологічних розвідок по всій території.

Володимир Мицик зауважив, що за умов реалізації проект зі створення спеціалізованого спортивного парку з розміщенням спортивних споруд в Святогірську не тільки принесе прямі зиски для місцевої громади (розвиток інфраструктури, створення нових робочих місць, поповнення місцевого бюджету, розвиток туристичної галузі), а й матиме регіональне та національне значення. Так, зведення комплексу сучасних спортивних об’єктів дозволить цілорічно проводити навчально-тренувальні збори, спортивно-масові заходи обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

 
 
 

За підсумками обговорення 8 депутатів Святогірської міської ради із 12 присутніх на сесії проголосували за затвердження детального плану території по вулиці Курортна в м. Святогірську. Підтримали проект: Тетяна Божко, Наталія Киркач, Олексій Клименко, Галина Мельник, Володимир Неваров, Анатолій Недава, Вадим Овчаренко, Сергій Приймачук. Утримались – Володимир Головащенко та Олена Кушнарьова. Проти – Олександр Кімирин та Віталій Мороз.

29.03.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах