Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


Депутати Святогірська не схвалили надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки управлінню фізичної культури та спорту ОДА

31 травня відбулось пленарне засідання XХХIX сесії Святогірської міської ради 7 скликання, на якому серед інших розглядалось питання про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення у постійне користування земельної ділянки управлінню фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації.

Головуючою на сесії була в.о. Святогірського міського голови, секретар міської ради Тетяна Божко. Серед запрошених – начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, в.о. начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Василь Теклюк, начальник відділу житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту і зв’язку, благоустрою, архітектури, містобудування та земельних відносин Святогірської міської ради Анатолій Жденовський.

Нагадаємо, Донецька обласна державна адміністрація виступає ініціатором проекту щодо зведення в регіоні надсучасного спортивного об’єкту. Після детального розгляду наявних на Донеччині варіантів вірогідним місцем будівництва олімпійської спортивної бази обрали західну частину міста Святогірськ, біля бази відпочинку «Зелений гай». Територія складає близько 20 гектарів, представляє собою велике поле, що виходить до дубового гаю.

Замовником робіт з розробки детального плану території виступила Святогiрська міська рада, якій з обласного бюджету на соціально-економічний розвиток надано субвенцію розміром 195 тис. грн. ДПТ розроблено ПП «РЕСТРО» на підставі рішення Святогірської міської ради від 18 травня 2018 року №1-ХХІ-7 «Про розробку детального плану території по вулиці Курортна в м. Святогірську» і затверджено 29 березня 2019 року на пленарному засіданні XХХVІІ сесії Святогірської міської ради 7 скликання.

 
 

«Шановні депутати, сьогодні ви приймаєте рішення, як розвиватися місту. Ми говоримо про державницький підхід до справи. Буквально на днях у Донецьку область приїжджав президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, який ще раз наголосив – країна потребує створення 5-ти надсучасних спортивних баз: у Центрі, на Сході, Заході, Півночі та Півдні. У питанні будівництва такого об’єкту ми маємо підтримку з боку держави. І за умов його появи в Святогірську місто може отримати величезні інвестиції в інфраструктуру, і не лише спортивну. Найголовніше – це сприятиме вихованню здорового майбутнього покоління, адже нові споруди будуть доступні як для тренувань професійних атлетів, так і для занять місцевих дітей та мешканців-любителів», - зазначив Володимир Мицик.

 
 

За підсумками обговорення питання про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення у постійне користування земельної ділянки управлінню фізичної культури та спорту облдержадміністрації серед 11 депутатів Святогірської міської ради, присутніх на сесії, 7 чоловік проголосували «за», 2 – «проти», 2 – «утримались» (примітка: склад депутатів Святогірської міської ради 7 скликання налічує 14 чоловік, мінімальна кількість голосів «за» для схвалення рішення – 8).

Відповідно до цього рішення, управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації розглядатиме варіанти щодо будівництва спортивної бази в інших містах регіону: Слов’янську та Лимані.

02.06.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах