Посилання

 
Донецька обласна державна адміністрація
 
Міністерство молоді та спорту України
 
Національний олімпійський комітет України
 
 

 
Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки
 
 
 
 


12 березня провели громадські слухання щодо проекту «Детальний план території по вулиці Курортна в місті Святогірську»

12 березня в залі засідань Святогірської міської ради відбулись громадські слухання щодо розгляду проекту містобудівної документації «Детальний план території по вулиці Курортна в м. Святогірську». Головною метою розроблення проекту детального плану є створення спеціалізованого спортивного парку з розміщенням спортивних споруд.

Захід зібрав депутатів Святогірської міськради, працівників структурних підрозділів Донецької облдержадміністрації – управління фізичної культури та спорту, департаменту екології та природних ресурсів, управління містобудування та архітектури, а також представників спортивної громадськості Донеччини та мешканців Святогірська.

Перед присутніми виступили: Аркадій Дашевський – керівник приватного підприємства «РЕСТРО», яке проводило розробку детального плану території по вулиці Курортна в м. Святогірську; Василь Теклюк – в.о. начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації; Володимир Мицик – начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації; Олександр Неклеса – заступник директора департаменту – начальник управління природно-заповідних територій, лісового господарства та регуляторної політики департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації; Сергій Приймачук – директор Національного природного парку «Святі гори»; Віталій Мороз – депутат Святогірської міської ради; Іван Гладунець – голова громадської організації «Зелений Горизонт»; Олексій Солнцев – державний тренер України з велосипедного спорту.

Доповідачі Аркадій Дашевський, Василь Теклюк та Олександр Неклеса підкреслили, що проект містобудівної документації «Детальний план території по вулиці Курортна в м. Святогірську» приведено у відповідність до вимог Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку», який набрав чинності в жовтні 2018 року, і не суперечить Державним будівельним нормам України. Основними завданнями під час реалізації проекту мають стати максимальне збереження існуючої екосистеми (велика кількість зелених насаджень – вікові дуби та інші цінні рослини – зберігаються і не зачіпаються забудовою) та забезпечення для місцевих мешканців доступності до новостворених об’єктів.

 
 

Володимир Мицик зауважив, що Донецька область має нагальну потребу в зведенні комплексу сучасних спортивних споруд, які дозволять цілорічно проводити навчально-тренувальні збори, спортивно-масові заходи обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів (у свою чергу, це сприятиме подальшому розвитку спорту вищих досягнень у регіоні, дитячо-юнацького і резервного спорту, збереженню контингенту провідних спортсменів і тренерів області). За умов реалізації проекту громада Святогірська може отримати такі зиски: розвиток інфраструктури, створення близько 200 нових робочих місць, поповнення місцевого бюджету – надходження податків та зборів, розвиток туристичної галузі.

 

Висловити зауваження та пропозиції мав змогу кожен присутній на громадських слуханнях.

 
 

Нагадаємо, замовником робіт з розробки детального плану території є Святогiрська міська рада, якій з обласного бюджету на соціально-економічний розвиток надано субвенцію розміром 195 тис. грн. Детальний план території розроблено ПП «РЕСТРО» на підставі рішення Святогірської міської ради від 18.05.2018 №1-ХХІ-7 «Про розробку детального плану території по вулиці Курортна в м. Святогірську». 3 проектом детального плану території, його графічною частиною, пояснювальною запискою, розділом «Охорона навколишнього природного середовища», який розроблено у складі проекту містобудівної документації та одночасно є звітом про стратегічну екологічну оцінку, можна ознайомитись у Святогірській міській раді (за адресою: місто Святогірськ, вулиця Володимира Сосюри, 8, хол 1 поверху) і на офіційному сайті міської ради (за посиланням: http://svyatogirsk.com.ua/proekty_mbd.html).

Письмові пропозиції до проекту детального плану території подаються у строк з 14 лютого по 15 березня 2019 року до відділу житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту і зв'язку, благоустрою, архітектури, містобудування та земельних відносин Святогірської міської ради (каб. №8). Письмові пропозиції подаються фізичними особами із зазначенням прізвища, імені та по батькові, місця проживання, із особистим підписом. Юридичні особи подають пропозиції із зазначенням найменування та місцезнаходження юридичної особи. Анонімні пропозиції не розглядаються.

Посадова особа, відповідальна за забезпечення організації розгляду пропозицій – начальник відділу житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту і зв'язку, благоустрою, архітектури, містобудування та земельних відносин Святогірської міської ради Жденовський Анатолій Юрійович, тел.: 0(6262) 5-31-89.

12.03.2019

Новини

 

Рахунок на табло

 

Кращі спортсмени і тренери Донеччини в 2023 році

  

 

Управління в соціальних мережах